top icon
Αγώνες

MotoGP: Ο Valentino Rossi ανανεώνει το συμβόλαιό του για 2 ακόμα χρόνια

Ο Valentino Rossi επιβεβαιώνει τις προβλέψεις ανανεώνοντας το συμβόλαιο του με τη Yamaha έως και τα τέλη του 2020.

Ξεκινώντας σε λίγες ώρες από σήμερα την 13η χρόνια του στο MotoGP με τον εναρκτήριο αγώνα του 2018 στο Losial του Κατάρ, ο Valentino Rossi και η Yamaha ανακοίνωσαν προ ολίγου την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας για τη διετία 2019-2020. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως ο «Γιατρός», ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στο παγκόσμιο motorsport, θα παραμείνει ενεργός στη σέλα της Μ1 «ακουμπώντας» ηλικιακά στα τέλη του 2020, όταν και θα ολοκληρώσει(;) την αγωνιστική καριέρα του, τα 42 του χρόνια.

«Όταν υπέγραψα το τελευταίο μου συμβόλαιο με την Yamaha, τον Μάρτιο του 2016, αναρωτήθηκα αν αυτό θα ήταν το τελευταίο μου ως αναβάτης στο MotoGP. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θέλω να συνεχίσω επειδή το να τρέχω στους αγώνες, το να είμαι ένας αναβάτης στο MotoGP και κυρίως να οδηγώ την M1, είναι τα πράγματα που με κάνουν να νιώθω καλά», δήλωσε ο Ιταλός.

Και προσέθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Yamaha -τον Lin Jarvis και τον Maio Meregalli- για την εμπιστοσύνη τους σε μένα, γιατί η πρόκληση είναι δύσκολη: να είμαι ανταγωνιστικός έως ότου είμαι 40 ετών! Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μου και πολύ προπόνηση, αλλά είμαι έτοιμος, δεν μου λείπουν τα κίνητρα, γι ‘αυτό υπογράφω για δύο ακόμη χρόνια».

Ο συνδυασμός Rossi/Yamaha/YZR-M1 μεταφράζεται έως τώρα σε 4 τίτλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP. Ο 39χρονος σήμερα Ιταλός είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Yamaha στην ιστορία της με 56 νίκες, 43 δεύτερες θέσεις και 35 τρίτες. O Rossi έχει συμμετάσχει με τα χρώματα της Yamaha σε 206 αγώνες εξασφαλίζοντας για λογαριασμό της το 11% των νικών που η τελευταία έχει αποσπάσει.

Και το ταξίδι για τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, συνεχίζεται._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ