top icon
Επικαιρότητα

Η συλλεκτική Jaguar F-Type Project 7

Με αφορμή την παρουσία της στο Goodwood Festival of Speed, η βρετανική εταιρεία παρουσιάζει μια ειδική έκδοση της F-Type που θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Με αφορμή την παρουσία της στο Goodwood Festival of Speed, η βρετανική εταιρεία παρουσιάζει μια ειδική έκδοση της F-Type που θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Πρόκειται για ένα ακόμα προϊόν της Jaguar που έρχεται να αναδείξει τόσο τη δυναμική της μάρκας, όσο και τα υψηλά τεχνολογικά επιτεύγματα που πλέον είναι σε θέση να επιτύχει. Η ειδική έκδοση Project 7 της γνωστής μας F-Type κατασκευάστηκε σε μια προσπάθεια της Jaguar να τιμηθεί η 60η επέτειος της θρυλικής D-Type (σημ.: πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει τρεις νίκες στο LeMans), από την οποία και αντλεί το σύνολο σχεδόν της σχεδιαστικής της έμπνευσης. Επί της ουσίας, η Project F-Type είναι σήμερα το πιο ισχυρό και ταχύ μοντέλο της γκάμας, καθώς κινείται από έναν 5λιτρο supercharged V8 κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 575 ίππους (25 επιπλέον σε σχέση με την F-Type R) και ροπή 680 Nm. Με βάσει τις υψηλές αυτές επιδόσεις του κινητήρα της, η Project 7, η οποία ζυγίζει μόλις 1.585 κιλά, είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,9 δλ. επιτυγχάνοντας την διόλου ευκαταφρόνητη τελική ταχύτητα της τάξης των 300 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και ειδικά για την περίσταση μέσω μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του 8τάχυτου Quickshift κιβωτίου της εταιρείας.

Στους υπόλοιπους τομείς τεχνολογίας ξεχωρίζουμε το δεύτερης γενιάς ηλεκτρονικά ενεργό πίσω διαφορικό (EAD), που σε συνεργασία με το σύστημα Torque Vectoring by Brake εξασφαλίζουν κορυφαίο έλεγχο στις στροφές, τα κεραμικά φρένα (CCM) με δίσκους 398 και 380 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα, καθώς και το σύστημα Active Sports Exhaust, τις ζάντες με διάμετρο 20 ιντσών. Από εκεί και πέρα, η νέα F-Type Project 7 διαθέτει αρκετές αλλαγές στην πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτησή της, όπως είναι για παράδειγμα το αυξημένο αρνητικό κάμπερ, οι νέες αντιστρεπτικές δοκούς και τα διαφορετικά top mounts.

Tο ντεμπούτο της νέας Jaguar F-Type Project 7, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 250 αντίτυπα, θα πραγματοποιηθεί στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood αυτό το Σαββατοκύριακο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ