top icon
Επικαιρότητα

H Porsche «δείχνει» την υβριδική έκδοση της νέας Cayenne (+video)

Μετά τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης, η Porsche ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια της υβριδικής εκδοχής της νέας Cayenne.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, η Porsche παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα Cayenne, δεκαπέντε ακριβώς χρόνια μετά την πρεμιέρα του πρώτου SUV μοντέλου στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας, ενώ ένα μήνα μετά το ντεμπούτο της πραγματοποίησε στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η έκδοση Turbo. Σήμερα, η εταιρεία είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της υβριδικής παραλλαγής του μοντέλου, η οποία αυτή την περίοδο υποβάλλεται στα απαραίτητα τεστ σε μια ποικιλία εδαφικών και κλιματολογικών συνθηκών.

Στο σημερινό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η νέα Porsche Cayenne EHybrid, η οποία αναμένεται να ενσωματώσει κάτω από τις μεταλλικές της επιφάνειες το «διττό» σύστημα κίνησης που γνωρίσαμε στην αντίστοιχη έκδοση της Panamera, δοκιμάζει τις… αντοχές και τις δυνατότητές της στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.

Θυμίζουμε πως η μονάδα κίνησης της Porsche Panamera 4 E-Hybrid αποτελείται από έναν V6 βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 330 ίππους, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνεισφέρει με τη σειρά του 136 επιπλέον ίππους. Συνδυαστικά, η ισχύς του όλου «πακέτου» ανέρχεται στους 462 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 700 Nm.

Αξίζει να προσθέσουμε πως στο εγγύς μέλλον η γερμανική εταιρεία αναμένεται να αθροίσει στη γκάμα του μεγάλου της SUV μία ακόμα πιο ισχυρή υβριδική εκδοχή, την Turbo S EHybrid, που θα αποδίδει συνδυαστικά περί τους 680 ίππους.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ