top icon
Επικαιρότητα

Στα τέλη του 2019 το υβριδικό Seat Leon

Η ισπανική εταιρεία αποκαλύπτει τα άμεσα πλάνα της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνοντας παράλληλα τα οικονομικά επιτεύγματα της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Luca de Meo, τον άνθρωπο που ελέγχει τις τύχες της ισπανικής εταιρείας, έως το 2020 η Seat σκοπεύει να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο κάθε έξι μήνες. Τα πρώτα δύο θα είναι το Seat Tarraco και το Cupra Ateca, τα οποία θα ξεκινήσουν να πωλούνται κανονικά στις κατά τόπου αγορές στα τέλη του 2018. Σημείο καμπής από το 2019 και εξής θα είναι η διάθεση του νέου Seat Leon, σε 5θυρες και στέισον βάγκον (ST) εκδοχές αμαξώματος, οι οποίες θα συνοδεύονται από μια plugin υβριδική έκδοση.

Το 2020 θα είναι μια ακόμα χρονιά σταθμός για τη Seat, καθώς τότε θα παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το οποίο θα βασίζεται στο δάπεδο MEB που εξελίσσει αυτή τη στιγμή η «μαμά» VW. Σε αυτό θα «πατά» όχι μόνο τα πρώτο ηλεκτρικό CUV (Crossover Utility Vehicle) της ισπανικής εταιρείας, το οποίο θα έχει αυτονομία 500 χλμ., αλλά και η έκδοση παραγωγής του VW I.D. Hatchback καθώς κι ένα SUV με τα σήματα της ομόσταβλης Skoda, το οποίο θα αντλεί την έμπνευσή του από το πρωτότυπο Vision E που αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Seat IBE Concept (2010)

Ταυτόχρονα με τις παραπάνω ανακοινώσεις, η Seat ανακοίνωσε και τα βασικά οικονομικά επιτεύγματα του 2017. Πιο συγκεκριμένα, η καθαρή κερδοφορία της μετά την αναγκαία επιβολή των δασμών αυξήθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη του 2016 κατά 21,3% αγγίζοντας τα 281 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της ισπανικής εταιρείας αυξήθηκαν το 2017 κατά 11,1% ξεπερνώντας τα 9,5 δις ευρώ. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πάνω από το 10% των εσόδων της Seat (962 εκ. ευρώ) διοχετεύτηκαν τη χρονιά που πέρασε στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Σύμφωνα με τον Luca de Meo, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 3% των χρημάτων που «οδηγήθηκαν» στην έρευνα στο σύνολο της ισπανικής επικράτειας. Συνολικά, από το 2013 μέχρι σήμερα οι επενδύσεις της Seat στο συγκεκριμένο τομέα υπερβαίνουν τα 3,3 δις ευρώ.

Τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας συνοψίζονται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Seat στην εξής φράση: «περισσότερες μάρκες, περισσότερες αγορές, περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότερη κινητικότητα»._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ