top icon
Επικαιρότητα

Δύο νέα SUV από την PSA

Το 2011 θα παρουσιαστούν τα δύο νέα SUV μοντέλα των Peugeot/Citroen, που θα βασίζονται στο δάπεδο και στα επιμέρους μηχανικά μέρη του επερχόμενου Mitsubishi ASX.

Το 2011 θα παρουσιαστούν τα νέα SUV μοντέλα των Peugeot/Citroen, που θα βασίζονται στο δάπεδο και στα μηχανικά μέρη του επερχόμενου Mitsubishi ASX.
 
Η στενή συνεργασία ανάμεσα στην ιαπωνική εταιρεία και τους Γάλλους της PSA, η οποία ξεκίνησε με την παρουσίαση των «4007» και C-Crosser και σημείο αναφοράς το Mitsubishi Outlander, συνεχίζεται και την επομένη χρονιά με το λανσάρισμα δύο νέο Sport Utility Vechicles βασισμένα στο επίσης νέο ASX της πρώτης. Και τα δύο θα διατίθενται από τις αρχές περίπου του 2011 σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με τις όποιες διαφορές να εντοπίζονται στις επιλογές στους κινητήρες που θα τα κινούν. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ASX θα εφοδιάζεται με δύο βενζινοκινητήρες, έναν 1.600άρη και έναν 2λιτρο, με τον τελευταίο να παραχωρείται και στους Γάλλους, οι οποίοι αναμένεται να επιστρατεύσουν και μια έκδοση ντίζελ, στα 1,6 λίτρα, αποκλειστικά για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των δύο μοντέλων τους. Από εκεί και πέρα, άγνωστες παραμένουν τόσο οι επιλογές στα επιμέρους μηχανικά μέρη, όσο ασφαλώς και η ονομασία των δύο αυτών SUV.
 
Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες επεκτείνεται και στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, με τα νέα Peugeot iOn και Citroen C-Zero, τα οποία βασίζονται στο Mitsubishi i-MiEV, να ξεκινούν την καριέρα τους πριν από το πέρας της τρέχουσας χρονιάς. _Χ.Α.  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ