top icon
Επικαιρότητα

Νέο Smart ForTwo εναντίον Mercedes S-Class (video)!

Με ένα εντυπωσιακό video, η γερμανική εταιρεία μας επισημαίνει το βαθμό παθητικής ασφάλειας που παρέχει το νέο της μικρό μοντέλο.

Με ένα εντυπωσιακό video, η γερμανική εταιρεία μας επισημαίνει το βαθμό παθητικής ασφάλειας που παρέχει το νέο της μικρό μοντέλο.

Μπορεί στην αντίληψη των περισσοτέρων ο μεγάλος όγκος (βλ. μάζα) ενός οχήματος να μεταφράζεται και σε μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβαίνοντες σε περίπτωση σύγκρουσης, η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Και αυτό, γιατί, όπως πολλάκις έχει αποδεχθεί στο παρελθόν, το… μέγεθος δεν αποτελεί πανάκεια. Τουλάχιστον, στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε μια προσπάθεια να μας υπενθυμίσει πως το μέγεθος –τελικά- δεν είναι αυτό που μετράει, η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο παρατίθεται μια δοκιμή πρόσκρουσης, κοινώς crash test, με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα και overlap 50%, του νέου Smart ForTwo με τη θηριώδη, σε σχέση με το τελευταίο, Mercedes S-Class. Ένα αυτοκίνητο, δηλαδή, με υπερδιπλάσια μάζα, μήκος και παραγόμενη κινητική ενέργεια. Το αποτέλεσμα της μεταξύ τους «επαφής»; Τόσο στο πολυτελές σεντάν, όπως ήταν αναμενόμενο, όσο όμως και στο… κοντό νέο Smart ForTwo, οι καμπίνες των επιβατών παραμένουν άθικτες, εξασφαλίζοντας έτσι ανάλογα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας. Πώς; Πολύ απλά, «βασιζόμενα» αμφότερα στις ειδικά σχεδιασμένες ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης που διαθέτουν, αλλά και στα εξελιγμένα υλικά υψηλής αντοχής των αμαξωμάτων τους. Και, προφανώς, πολύ λιγότερο στο μέγεθός τους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ