top icon
Επικαιρότητα

EE: Νέες συστάσεις για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Η ΕΕ ζήτησε ξανά από την Ελλάδα να τροποποιήσει τους κανόνες απομείωσης που χρησιμοποιούνται στον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η ΕΕ ζήτησε ξανά από την Ελλάδα να τροποποιήσει τους κανόνες απομείωσης που χρησιμοποιούνται στον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η από πολλά χρόνια παράβαση εκ μέρους της Ελλάδας του άρθρου 90 της συνθήκης της Ρώμης είναι γνωστή, με την επιβολή μεγαλύτερης φορολογίας στα μεταχειρισμένα οχήματα που έρχονται από άλλα κράτη μέλη, από όσο στα όμοια αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 
Η χώρα μας, όπως αναφέρεται, άλλαξε τη νομοθεσία της εφαρμόζοντας κλίμακες ταχύτερης απόσβεσης και ένα ακόμη κριτήριο απομείωσης της αξίας, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, με βάση την ανάλυση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτων που έκανε, η Επιτροπή επιμένει ότι οι εγχώριοι συντελεστές απόσβεσης εξακολουθούν να ευνοούν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται στην ελληνική αγορά.
 
Αποτέλεσμα αυτού είναι η άνιση φορολόγηση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που αγοράζονται σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε..
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ