top icon
Αγώνες

F1: Γόμες ελαστικών επόμενων GP

Η Bridgestone ανακοίνωσε τις γόμες ελαστικών που θα έχει στη διάθεση των ομάδων στα Grand Prix Καναδά, Μ. Βρετανίας και Ευρώπης.

Η Bridgestone ανακοίνωσε τις γόμες ελαστικών που θα έχει στη διάθεση των ομάδων στα Grand Prix Καναδά, Μ. Βρετανίας και Ευρώπης. Και σε αυτούς τους αγώνες, η Bridgestone θα διατηρήσει την τακτική χρήσης γομών μη διαδοχικών επιπέδων σκληρότητας.
 
Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους την πολύ μαλακή και τη μέση γόμα στο Μόντρεαλ (Καναδάς) και τη Βαλένθια (Ευρώπη), ενώ στο Silverstone (Μ. Βρετανία) θα χρησιμοποιηθούν η σκληρή και η μαλακή γόμα.
 
Ο επικεφαλής εξέλιξης ελαστικών της Bridgestone για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, Hirohide Hamashima, αιτιολόγησε την επιλογή αυτή, δηλώνοντας ότι το Μόντρεαλ και η Βαλένθια είναι σιρκουί αποτελούμενα από δρόμους πόλης και είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετή πρόσφυση, λόγω της γλιστερής φύσης του ασφαλτοστρώματος.
 
Δεδομένου ότι οι δυο διαδρομές δε χρησιμοποιούνται για αγωνιστικούς σκοπούς τον υπόλοιπο χρόνο, ακόμα και αυτές οι γόμες (πολύ μαλακή και μέση) θα μοιάζουν πολύ σκληρές στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής, που η άσφαλτος δε θα έχει στρωθεί ακόμα με λάστιχο στην αγωνιστική γραμμή.
 
Σύμφωνα με τον Hamashima, ιστορικά, το Silverstone αποτελεί την πιο απαιτητική πίστα της σεζόν όσον αφορά τα ελαστικά και με την καινούργια χάραξη αναμένεται να τα καταπονεί ακόμα περισσότερο. Το Silverstone παρουσιάζει σκληρά φρεναρίσματα και έντονες επιταχύνσεις, αφού διαθέτει πέντε ευθείες στις οποίες τα μονοθέσια αγγίζουν τα 300 χ.α.ώ. Η Bridgestone αναμένει να δει graining να αναπτύσσεται ακόμα και στη σκληρή γόμα στο Silverstone.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ