top icon
Επικαιρότητα

Νέο μικρό σπορ κουπέ από την Toyota;

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τον Ιάπωνα κατασκευαστή να ετοιμάζει ένα νέο σπορ κουπέ μοντέλο, μικρότερο του GT86, με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρων.

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τον Ιάπωνα κατασκευαστή να ετοιμάζει ένα νέο σπορ κουπέ μοντέλο, μικρότερο του GT86, με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρων.

Με τους Ιάπωνες να έχουν επανέλθει δυναμικά, μετά την παρουσίαση του GT86, στην αρένα των «προσιτών» σπορ κουπέ αυτοκινήτων, έντονες είναι οι φήμες που τους θέλουν να οργανώνουν με γοργά μάλιστα βήματα το δεύτερο κατά σειρά… χτύπημά τους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι οποίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, οι ιθύνοντες της Toyota φαίνεται να βλέπουν «ζεστά» το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν ένα entry level κουπέ μοντέλο, αρχικά με την μορφή πρωτοτύπου στην επερχόμενη το 2015 Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο, το οποίο θα είναι πισωκίνητο και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα… αγνώστων όμως λοιπών στοιχείων και προέλευσης. Με βάση τις ίδιες πηγές, το εν λόγω κουπέ θα ζυγίζει μόλις 980 κιλά, ενώ το μήκος του δεν θα υπερβαίνει το άτυπο φράγμα των 4 μέτρων. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες διαστάσεις του, οι… προβλέψεις μιλούν για μεταξόνιο της τάξης των 2,48 μέτρων, ενώ σε ότι αφορά το συνολικό πλάτος και ύψος του οι Ιάπωνες δεν αναμένεται αντίστοιχα να υπερβούν τα 1,7 και 1,3 μέτρα. Στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου θα φιλοξενείται ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων, ο οποίος αναμένεται να αποδίδει 132 ίππους και ροπή 145 Nm συνεργαζόμενος με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Δε μένει, λοιπόν, παρά να περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις των Ιαπώνων πάνω στο συγκεκριμένο project. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το νέο αυτό μικρό κουπέ της Toyota, εφόσον πάρει το τελικό ΟΚ από τους ιθύνοντές της, δεν αναμένεται να πατήσει επίσημα τους τροχούς του στην άσφαλτο σε χρόνο μικρότερο των 3 ετών από σήμερα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ