top icon
Επικαιρότητα

Ford Hybrid Electric Vehicle

Το εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας θα κατασκευάσει τα πρώτα υβριδικά οχήματα της εταιρείας για ευρωπαίους πελάτες.

Οι εκδόσεις Hybrid Electric Vehicle (HEV) και Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) του νέου Ford C-Max θα παρουσιαστούν στην Ευρώπη το 2013. Η συνολική επένδυση στο πρόγραμμα του C-Max είναι επάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 27 εκατομμύρια είναι για τα προγράμματα HEV και PHEV. Η ισπανική κυβέρνηση και η περιφερειακή διοίκηση της Βαλένθια θα προσφέρει την υψηλότερη ενίσχυση για τα προγράμματα C-Max PHEV και HEV όπως ορίζουν οι απαιτήσεις της Ε.Ε. Στο Εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια θα παράγεται επίσης η επταθέσια έκδοση του C-Max για εξαγωγή στη Βόρεια Αμερική, ξεκινώντας από τα τέλη του 2011
       
Το όλο πρόγραμμα υποστηρίζει το στόχο της ισπανικής κυβέρνησης και της περιφερειακής διοίκησης της Βαλένθια να καθιερωθεί η Ισπανία και η συγκεκριμένη περιοχή ως σημαντικά κέντρα για προηγμένες δραστηριότητες έρευνας & ανάπτυξης με γνώμωνα την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η ανακοίνωση αποτελεί τμήμα της δέσμευσης της Ford να επεκτείνει την παγκόσμια στρατηγική της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και να λανσάρει πέντε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας Battery Electric Vehicle (BEV) και υβριδικά μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2013.  Τα μοντέλα C-MAX HEV και PHEV θα πλαισιώσουν το πλήρως ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας Ford Transit Connect που ήδη εξαγγέλθηκε για το 2011 και μία ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας της επόμενης γενιάς Ford Focus, που θα κυκλοφορήσει το 2012. Το πέμπτο όχημα θα είναι επίσης ένα υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο και θα ανακοινωθεί αργότερα.
 
Το πενταθέσιο Ford C-MAX και το επταθέσιο Grand C-MAX είναι τα πρώτα από τουλάχιστον δέκα νέα μοντέλα ή εκδόσεις που η εταιρεία θα λανσάρει σε όλο τον κόσμο, βασισμένα στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της κατηγορίας C, την πρώτη αληθινή πλατφόρμα One Ford της μάρκας. Η νέα γενιά οχημάτων C της Ford θα πωλείται σε περισσότερες από 120 αγορές και υπολογίζεται να έχει ένα μερίδιο άνω των δύο εκατομμυρίων μονάδων ετησίως. Το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο σήμερα ανήκουν στην κατηγορία C και σε συνδυασμό με την κατηγορία Β, αναμένεται να αυξηθούν στο 50% όλων των οχημάτων που θα πωλούνται παγκοσμίως μέχρι το 2013.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ