top icon
Αγώνες

F1 Preview: GP Βελγίου

Με ανοιχτούς λογαριασμούς έφτασαν στην ιστορική πίστα του Σπα οι δύο μεγάλοι διεκδικητές στη μάχη του φετινού τίτλου, δίνοντας τέλος στην καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Με ανοιχτούς λογαριασμούς έφτασαν στην ιστορική πίστα του Σπα οι δύο μεγάλοι διεκδικητές στη μάχη του φετινού τίτλου, δίνοντας τέλος στην καλοκαιρινή ανάπαυλα.

 

Ο λόγος για τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον, που κυριάρχησαν στο πρώτο μισό της περιόδου, με τη Mercedes-Benz να βρίσκεται αγκαλιά με το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (την περίοδο 1954-1955 που έλαβε για πρώτη φορά μέρος στην Formula 1, δεν υπήρχε ακόμη θεσμοθετημένος τίτλος για τις αγωνιστικές ομάδες, παρά μόνο για τους οδηγούς). Το circuit, το οποίο είναι από τα πιο κλασικά του ημερολογίου, βρίσκεται στο δάσος των Αρδενών και είναι το πιο μεγάλο, το μήκος του ξεπερνά τα 7 χλμ. Οι στροφές του είναι γρήγορες και η πιο γνωστή είναι η θρυλική Eau Rouge, η οποία, παρά το γεγονός ότι διανύεται με τέρμα γκάζι, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους οδηγούς. Υπάρχει μεγάλη φθορά στα ελαστικά. Για πολλούς λόγους το Σπα είναι μία από τις πίστες που δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις, ακόμα και για τον καιρό, ενώ ευνοεί τα προσπεράσματα. Στον βελγικό αγώνα θα δούμε και δύο νέες παρουσίες, τον Αλεξάντερ Ρόσι και τον Αντρέ Λότερερ, που αντικαθιστούν ο πρώτος τον Μαξ Τσίλτον στη Μarussia και o δεύτερος τον Καμούι Κομπαγιάσι στην Caterham.

 

Grand Prix Βελγίου
Spa Francorchamps

Μήκος πίστας 7.004 μ.

Γύροι 44

Βάθρο 2013
1 Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull

2 Φερνάντο Αλόνσο Ferrari
3 Λιούις Χάμιλτον Mercedes

 

Ωράριο τριημέρου
Παρασκευή

Ελεύθερες δοκιμές 1
11:00 (OTE TV)

Ελεύθερες δοκιμες 2
15:00 (OTE TV)

Σάββατο

Ελεύθερες δοκιμές 3
12:00 (OTE TV)

Κατατακτήριες δοκιμές
15:00 (OTE TV)

Κυριακή

Αγώνας
15:00 (Alpha TV, OTE TV)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ