top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την BMW Σειρά 2 Gran Tourer

Διαθέσιμη και σε επταθέσια έκδοση, θα δώσει το παρών στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

Διαθέσιμη και σε επταθέσια έκδοση, θα δώσει το παρών στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

 

Τονίζοντας πως αυτό είναι το πρώτο στον κόσμο premium compact μοντέλο που προσφέρεται και σε επταθέσια έκδοση, η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της Σειράς 2 Gran Tourer.

Οι επτά θέσεις προκύπτουν βέβαια προαιρετικά, αφού στη βασική του έκδοση το αυτοκίνητο είναι πενταθέσιο. Οι χώροι που διαθέτει είναι άπλετοι, αφού με την κατάκλιση των πίσω καθισμάτων μπορούν να φτάσουν έως και τα 1.905 λίτρα. Πέντε συνολικά κινητήρες θα υπηρετήσουν το μοντέλο, που θα το δούμε από κοντά σε είκοσι περίπου ημέρες, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το μηχανικό σύνολο που βρίσκεται στη βάση των προσφερόμενων επιλογών για την απόκτηση της Σειράς 2 Gran Tourer δεν είναι άλλο από τον τρικύλινδρο TwinTurbo των 1.5 λίτρων (218i), ισχύος 136 ίππων, με τον οποίο το γερμανικό μοντέλο επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 205 χιλιόμετρα την ώρα. Ακολουθεί ο δίλιτρος τετρακύλινδρος Twin Turbo των 192 ίππων (220i), με τον οποίο το προσθιοκίνητο MPV επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 223 χιλιόμετρα την ώρα.

Στη γκάμα των diesel κινητήρων βασικός είναι ο τρικύλινδρος TwinTurbo των 116 ίππων (216d), ενώ για τη συνέχεια υπάρχει ο δίλιτρος τετρακύλινδρος των 150 ίππων. Όσο για την τετρακίνητη δίλιτρη πετρελαιοκίνητη έκδοση (220d xDrive), η απόδοση ανεβαίνει στους 190 ίππους και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των οκτώ σχέσεων, δίνοντας στο αυτοκίνητο 7,6 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώρα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ