top icon
Επικαιρότητα

Το 2011 το μικρό SUV της Land Rover

Σε ένα χρόνο από σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί το μικρότερο μοντέλο στην ιστορία της Land Rover, το οποίο θα διατίθεται και σε έκδοση 2WD.

Σε ένα χρόνο από σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί το μικρότερο μοντέλο στην ιστορία της Land Rover, το οποίο θα διατίθεται και σε έκδοση 2WD.
 
Πρόκειται για ένα σύγχρονο SUV μοντέλο, που θα βασίζεται σχεδιαστικά στο εικονιζόμενο πρωτότυπο LRX της βρετανικής εταιρείας. Εκτός από τις… πατροπαράδοτα τετρακίνητες εκδόσεις της νέας αυτής σειράς, η Land Rover ανακοίνωσε και επίσημα ότι το κόμπακτ SUV της θα διατίθεται και σε έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς, στοιχείο που θα το καθιστά ως το ελαφρύτερο και πιο οικολογικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας. Μπορεί να μην έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα τα κινητήρια σύνολα που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό του, ωστόσο όμως οι Βρετανοί σπεύδουν να ανακοινώνουν πως οι εκπομπές ρύπων θα φτάνουν μόλις τα 130 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.
 
Παράλληλα με όλα αυτά, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως εξελίσσει ήδη ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα δοκιμαστεί στην πλατφόρμα του γνωστού Range Rover Sport. Ο 3λιτρος V6 πετρελαιοκινητήρας θα συνδυάζεται με 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF, με στόχο το εν λόγω υβριδικό σύστημα κίνησης να εξασφαλίζει εκπομπές ρύπων κάτω από 100 gr CO2/χλμ. 
 
Οι πωλήσεις του πρώτου υβριδικού Land Rover αναμένονται στις αρχές του 2013. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ