top icon
Επικαιρότητα

Βιοκαύσιμα – μείωση της παγκόσμιας παραγωγής

Με βάση τα δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας η βιομηχανία βιοκαυσίμων επηρεάστηκε έντονα από την πανδημία, με την παγκόσμια παραγωγή βιοκαυσίμων για τις μεταφορές να αναμένεται να μειωθεί κατά 12%.

Με βάση τα δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, η βιομηχανία βιοκαυσίμων επηρεάστηκε έντονα από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19, με αποτέλεσμα η παγκόσμια παραγωγή βιοκαυσίμων για τις μεταφορές το 2020 να εκτιμάται πως θα μειωθεί κατά 12%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Πρόκειται για την πρώτη μείωση της ετήσιας παραγωγής τα τελευταία είκοσι χρόνια, εξαιτίας της κατώτερης του αναμενομένου ζήτησης καυσίμων στις μεταφορές και της χαμηλότερης τιμής των ορυκτών καυσίμων, που με την εμφάνισή της μείωσε το οικονομικό πλεονέκτημα των βιοκαυσίμων.

Biodiesel

Οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις στην παραγωγή παρατηρήθηκαν στην αιθανόλη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Βραζιλίας, όπως και στο ευρωπαϊκό βιοντίζελ. Στις 31 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος θα προτείνει κανόνες για την ποσότητα των βιοκαυσίμων που πρέπει να αναμειγνύονται στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίων το 2021. Η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος διαχειρίζεται και έχει λόγο στα ανανεώσιμα καύσιμα, απαιτώντας από τα διυλιστήρια να αναμιγνύουν δισεκατομμύρια γαλόνια βιοκαυσίμων στο μείγμα καυσίμων τους κάθε χρονιά.

Biodiesel

Αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βλέπουν ευνοϊκά την χρήση βιοκαυσίμων στις αερομεταφορές ως μέτρο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με την ΕΕ να ανακοινώνει ότι θα προτείνει την υιοθέτηση βιώσιμων καυσίμων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ