top icon
Αγώνες

WRC: Ταχύτερος ο Latvala

Ο Jari Matti Latvala σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown του Ράλλυ Πολωνίας, ενώ η δράση ξεκινάει σήμερα κιόλας με την τέλεση τριών ειδικών!

Οι πρωταγωνιστές του WRC είχαν σήμερα το πρωί την τελευταία τους ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ρυθμίσεις και αλλαγές στα αυτοκίνητα τους πριν την έναρξη του αγώνα. Έτσι, στο καθιερωμένο shakedown, ο Jari Matti Latvala πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στην διαδρομή των 4.7 χιλιομέτρων. Μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω του ακολούθησε ο Νορβηγός Mads Ostberg με το Citroen DS3 WRC, ενώ ένα δέκατο πίσω βρέθηκε ο Andreas Mikkelsen με το Polo R WRC. Ο Φινλανδός πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στην 4η προσπάθεια του, τονίζοντας ότι η ε.δ. ήταν αντιπροσωπευτική αυτών που θα συναντήσουν οι οδηγοί στον αγώνα. “Η ε.δ ήταν πολή γρήγορη και παρόμοια με αυτές του αγώνα, με εξαίρεση το γεγονός ότι δεν είχε στενά κομμάτια. Μου πήρε λίγο χρόνο να βρω την απαιτούμενη ταχύτητα, αλλά πλέον όλα είναι φυσιολογικά.” όπως υποστήριξε, κατά τη διάρκεια του shakedown σκλήρυνε την ανάρτηση του δικού του Polo. Τέταρτος ακολούθησε ο Sebastien Ogier, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Kris Meeke και Robert Kubica.

Η δράση ξεκινάει σήμερα με την τέλεση τριών ειδικών, εκ των οποίων η μία θα είναι η σούπερ ειδική στο τέλος της ημέρας. Όλοι οι οδηγοί, θεωρούν ότι ο αγώνας θα έχει την μεγαλύτερη υψηλή μέση ωριαία για φέτος, αφού όλοι χαρακτήρισαν τις ειδικές μετά τις αναγνωρίσεις απίστευτα γρήγορες! Ο Mikko Hirvonen δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θα είναι απίστευτα γρήγορα! Οι ειδικές στη Φινλανδία είναι πιο τεχνικές, κάτι που δεν ισχύει εδώ. Σε κάποιες ειδικές είσαι για ώρα τέρμα γκάζι, με αποτέλεσμα να έχει πλεονέκτημα αυτός που θα έχει τον ισχυρότερο κινητήρα.”

Την ίδια ώρα, η οργάνωση του αγώνα αναγκάστηκε να κόψει την ε.δ. που πέρναγε από τη Λιθουανία, για λόγους ασφαλείας. Το κομμάτι που κόπηκε ήταν πάρα πολύ γρήγορο, σε στενό δρόμο και με πολλά δέντρα στην άκρη του δρόμου και οι έντονες βροχοπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες έχον καταστρέψει το δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ υψηλός ο βαθμός επικινδυνότητας. Την απόφαση αυτή επικρότησαν όλοι οι οδηγοί. Η συγκεκριμένη ε.δ. είχε μήκος 26,61 χλμ. και τώρα θα έχει 12,92 χλμ._Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ