top icon
Επικαιρότητα

Κλείνει η αμερικάνικη Mercury

Με συνοπτικές διαδικασίες, η μαμά Ford αποφάσισε το κλείσιμο της θυγατρικής της Mercury, κίνηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το πέρας της τρέχουσας χρονιάς.

Με συνοπτικές διαδικασίες, η μαμά Ford αποφάσισε το κλείσιμο της θυγατρικής της Mercury, κίνηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το πέρας της τρέχουσας χρονιάς.
 
Η αμερικάνικη Mercury ιδρύθηκε πριν 71 χρόνια από τον γιο του Henry Ford, Edsel, ως το πολυτελές παρακλάδι της μητρικής εταιρείας στις αγορές της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού. Τα αίτια που οδήγησαν την Ford να προβεί σήμερα στην οριστική αναστολή των λειτουργιών της Mercury οφείλονται όχι μόνο στη διεθνή οικονομική κρίση (σ.σ.: η τελευταία είναι σίγουρα ένα γεγονός που την επέτεινε), αλλά κυρίως στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και προώθησης (μάρκετινγκ) της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοένα και μειούμενη δημοτικότητά της σε επίπεδο πωλήσεων. Ενδεικτικά, τη χρονιά που μας πέρασε, η Mercury κατάφερε να αποσπάσει στις ΗΠΑ ένα οριακό για αυτήν μερίδιο, που δεν υπερέβη το 1% του συνόλου της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου.
 
Ασφαλώς, η διάθεση ανταλλακτικών, αλλά και ευρύτερα η υποστήριξη (βλ. τακτική συντήρηση οχημάτων, επισκευές κοκ) των νυν ιδιοκτητών Mercury στην Αμερική θα αναλάβει το δίκτυο της Ford, σε συνεργασία με το αντίστοιχο της Lincoln. Οι εργαζόμενοι της, όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της Ford, θα απορροφηθούν στην πλειοψηφία τους από την Lincoln, εταιρεία την οποία η Ford σκοπεύει να αναβαθμίσει τοποθετώντας την τόσο σε επίπεδο εικόνας, όσο και… περιεχομένου, απέναντι στην Cadillac της GM. Υπό το πρίσμα αυτό, η Ford ανακοίνωσε πως μέσα στα προσεχή τέσσερα χρόνια η Lincoln θα παρουσιάσει επτά εντελώς νέα μοντέλα. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ