top icon
Επικαιρότητα

Νέο Ford Focus ST

Το νέο Focus ST κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed, το ιδανικό μέρος για να αναδειχτούν η ταχύτητα και η κορυφαία οδική συμπεριφορά ενός μοντέλου υψηλών επιδόσεων.

Το νέο Focus ST κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed, το ιδανικό μέρος για να αναδειχτούν η ταχύτητα και η κορυφαία οδική συμπεριφορά ενός μοντέλου υψηλών επιδόσεων.

 

Το πιο προηγμένο Focus ST όλων των εποχών διαθέτει νέες τεχνολογίες ελέγχου πλαισίου, νέα σεταρίσματα συστημάτων ανάρτησης και διεύθυνσης, αλλά και ελαστικά ειδικών προδιαγραφών που διασφαλίζουν ταχύτερη απόκριση και πιο ισορροπημένη και ποιοτική οδηγική εμπειρία. Η σπορ ανάρτηση διαθέτει νέα εμπρός ελατήρια και πιο σπορ ρύθμιση αμορτισέρ μπροστά και πίσω. Σε συνδυασμό με τις ειδικές αντιστρεπτικές δοκούς και τα πίσω ελατήρια από την προηγούμενη γενιά ST, αυτές οι βελτιώσεις πετυχαίνουν ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις. Το σετάρισμα του Electronic Power Assisted Steering και των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου οχήματος έχει επίσης προσαρμοστεί για να ικανοποιεί τις ειδικές σπορ απαιτήσεις του νέου Focus ST. Επιπλέον, η Ford συνεργάστηκε με τη Michelin για τη δημιουργία ενός νέου ελαστικού 19 ιντσών που υποστηρίζει τη δυναμική συμπεριφορά, μεγιστοποιώντας κυρίως την πλευρική πρόσφυση.

Το νέο Focus ST για πρώτη φορά θα προσφέρεται με δύο ισχυρούς κινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα και έναν diesel. (2.0 TDCi των 185 ίππων). Με αυτόν επιταχύνει από 0-100 χλμ. σε 8,1 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ. Για τους οπαδούς της βενζίνης ο 2.0 EcoBoost των 250 ίππων επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, καταναλώνει 6,8 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 158 γρ./χλμ. CO2. Και τα δύο μοντέλα αποκτούν Auto-Start-Stop για πρώτη φορά, το οποίο βελτιώνει την απόδοση της έκδοσης EcoBoost κατά 6%. Η μέγιστη ισχύς του ντίζελ κινητήρα αποδίδεται στις 3.500 σ.α.λ. και η ροπή των 400 Nm είναι διαθέσιμη μεταξύ 2.000-2.750 σ.α.λ., επιτρέποντας στο Focus ST να αναπτύσσει τελική ταχύτητα 217 χλμ./ώρα. Με 6η σχέση, η επιτάχυνση 80-120 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα, ενώ ο συνδυασμός πιο κοντής σχέσης και αυξημένης ισχύος δίνει στο Focus ST ένα πλεονέκτημα υπεροχής 2,2 δευτερολέπτων έναντι του Focus των 150 ίππων. Ο 2.0 EcoBoost 250 PS της Ford χρησιμοποιεί υπερσυμπίεση, τεχνολογία Twin-independent Variable Cam Timing (T-iVCT), και άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης. Η μέγιστη ισχύς διατίθεται στις 5.500 σ.α.λ., τα 360 Nm ροπής διατίθενται μεταξύ 2.000 και 4.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 248 χλμ./ώρα. Και οι δύο κινητήρες χρησιμοποιούν εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 140.000 Focus ST σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, από το 2002 που το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Οι παραγγελίες στην Ευρώπη ξεκινούν από φέτος το φθινόπωρο και τα πρώτα νέα Focus ST προγραμματίζεται να φτάσουν στις αρχές του 2015. Οι τιμές θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία λανσαρίσματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ