top icon
Αγώνες

WRC: Βραχεία κεφαλή ο Ogier!

Εκμεταλλευόμενος την καλή σειρά εκκίνησης, ο Sebastien Ogier έχει τεθεί επικεφαλής μετά το πρώτο loop ειδικών στο Ράλλυ Σουηδίας, με Polo τα Polo WRC των Jari Matti Latvala και Andreas Mikkelsen να συμπληρώνουν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Η χθεσινοβραδυνή σούπερ ειδική στην πόλη του Karlstadt ήταν απλά το ορεκτικό-γιορτή πριν την πραγματική μάχη στις ειδικές διαδρομές που ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν το ρόλο τους, o Sebastien Ogier εκμεταλλεύθηκε τον καθαρό δρόμο και κατάφερε να κερδίσει τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές μέχρι στιγμής. Ο Γάλλος με αυτόν τον τρόπο πολύ νωρίς πήρε μία μικρή διαφορά από τον ομόσταυλο του, Jari Matti Latvala, ο οποίος και ακολουθεί δεύτερος στη γενική κατάταξη, 9.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Φινλανδός οδηγός της VW αρχικά είχε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του Polo, ειδικά στα κλειστά κομμάτια, δείχοντας να μην έχει αυτοπεποίθηση, και οδηγώντας αρκετά πιο φυλαγμένα από ότι θα ήθελε. Η γερμανική ομάδα, όμως, αποδεικνύεται και εδώ κυρίαρχη όπως λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο Μόντε Κάρλο, αφού ο Andreas Mikkelsen έχει σκαρφαλώσει 3ος και συμπληρώνει το απόλυτο 1-2-3 για την VW. Μάλιστα, ο Νορβηγός που βρίσκεται 19.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier, θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο κοντά αν δεν είχε μία μικρή έξοδο και σύγκρουση με μία αχυρόμπαλα.

Ο ταχύτερος από όσους δεν οδηγούν VW είναι ο Mads Ostberg. Ο Νορβηγός βρίσκεται μόλις 2.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπατριώτη του με το DS3 WRC του 2015, και διεκδικεί μία θέση στο βάθρο. Αρκετά μακριά από την κορυφή, και συγκεκριμένα 36.8 δευτερόλεπτα, συναντάμε τον Thierry Neuville ο οποίος αποφεύγει τα προβλήματα, αλλά δεν είναι ικανοποιημένος με τους χρόνους του. Ο Βέλγος, ανέβηκε 5ος εκμεταλλευόμενος έν τετ α κε του Kris Meeke, ο οποίος και ήταν στο κατόπι του Ostberg, αλλά τώρα έχει πέσει στην έκτη θέση και 54 δλ. μακριά από τον Ogier. Δύσκολο ήταν το πρωϊνό για τους δύο οδηγούς της M-Sport, με τον Elfyn Evans να δυσκολεύεται λόγω μειωμένης εμπειρίας στις χιονισμένες επιφάνειες, ενώ ο Ott Tanak έχασε χρόνο όταν και είχε μία έξοδο στην 8η ειδική μετά από λάθος στις σημειώσεις του. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Robert Kubica και Martin Prokop, με τον Πολωνό πρώην πιλότο της Formula 1 να έχει κάνει ένα μικρό λάθος όταν και έχασε τα φρένα σε μία στροφή, αλλά αποφεύγοντας οποιοδήποτε άλλος λάθος. Εκτός δεκάδας, και συγκεκριμένα 11ος βρίσκεται ο Hayden Paddon στην πρώτη του με το i20 WRC της πρώτης ομάδας της Hyundai, ο οποίος δεν μπορεί να συνηθίσει τις ρυθμίσεις του διαφορικού του Dani Sordo και δυσκολεύεται πολύ με την υπερστροφική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, κάνοντας μάλιστα και ένα τετ α κε στην 4η ε.δ. Στο WRC2, επικεφαλής είναι ο Jari Ketomaa, μπροστά από τον Pontus Tidemand που εχθές έκλεψε τις εντυπώσεις κερδίζοντας τη σούπερ ειδική με το Fiesta RRC!_Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ