top icon
Αγώνες

«Έφυγε» ο John Hogan, ο ‘Mr. F1’ της Marlboro

Ο John Hogan, ο άνθρωπος που επέβλεψε την παρουσία της Marlboro στη Formula 1 επί 30 έτη, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

 

Ο John Hogan δεν υπήρξε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες στον απλό θεατή, όμως ήταν για 30 χρόνια μία φιγούρα τεράστιας επιρροής και τρομερής σημασίας για ομάδες κι οδηγούς σε όλο το μήκος του grid.

Έχοντας φύγει από την πατρίδα του, την Αυστραλία, σε ηλικία 20 ετών, και το 1973 ανέλαβε την θέση του επικεφαλής προώθησης προϊόντος στην Phillip Morris.

Όντας μεγάλος λάτρης των αγώνων, και με παρουσία σε ρόλους manager οδηγών πριν την έλευσή του στην PMI, έπεισε τους Αμερικανούς να επενδύσουν στη Formula 1.

Έτσι, έγινε αυτός που έφερε τη Marlboro στη Formula 1, όντας ο άνθρωπος που επέβλεπε κάθε διαφημιστική παρουσία της μάρκας.

Το 1980, όταν η McLaren πέρασε στα χέρια του Ron Dennis, καλού του φίλου από τα παλιά, ο Hogan στήριξε τη βρετανική ομάδα στο νέο της ξεκίνημα.

Μετά το 1984, όταν κι έγινε Διευθυντής Μάρκετινγκ της Phillip Morris Ευρώπης, άρχισε να χτίζει σχέσεις συνεργασίας με τους οδηγούς της Ferrari, προτού προχωρήσει σε ένα deal με την ίδια της εταιρεία, που αντέχει μέχρι και σήμερα.

Το 1996 έγινε η μεγάλη μετάβαση από τη McLaren στη Scuderia, το οποίο και επέβλεψε προσωπικά.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής της Formula 1 από τη σύστασή της, το 1982.

Το 2002 αποσύρθηκε από τον ρόλο του στην Phillip Morris, και το 2003 ανέλαβε την θέση του αθλητικού διευθυντή της Jaguar, προτού αυτή αποχωρήσει από το σπορ και εκείνος μαζί της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ