top icon
Επικαιρότητα

Επετειακή έκδοση competition για το Audi A7 Sportback 3.0 TDI

Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια της τεχνολογίας TDI, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε επίσημα μια δυνατότερη έκδοση του 3λιτρου ντίζελ της «φορεμένου» στο A7 Sportback.

Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια της τεχνολογίας TDI, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε επίσημα μια δυνατότερη έκδοση του 3λιτρου ντίζελ της «φορεμένου» στο A7 Sportback.

Πρόκειται για τον γνωστό δι-τούρμπο πετρελαιοκινητήρα της γενιάς TDI, χωρητικότητας 2.967 κ.εκ., ο οποίος «σκαρφάλωσε» σε απόδοση στους 326 ίππους, ενώ χάρη στη λειτουργία overboost, η ισχύς toy μπορεί για μικρό χρονικό διάστημα να ανέβει 20 επιπλέον ίππους. Όσον αφορά στη ροπή, η Audi ανακοινώνει μέγιστη τιμή 650 Nm, τα οποία είναι διαθέσιμα σταθερά από τις 1.400 έως και τις 2.800 σ.α.λ. Όλα αυτά, όπως και η μέση κατανάλωση των μόλις 6,1 λιτ./100 χλμ., επετεύχθησαν χάρη στις επιλεκτικές «επεμβάσεις» των μηχανικών της εταιρείας τόσο στο σύστημα υπερτροφοδότησης, όσο και στον χρονισμό των εκκεντροφόρων του 6κύλινδρου σε διάταξη V κινητήρα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, χάρη στα παραπάνω… κατορθώματα, η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 5,1 δλ.

Το όλο πακέτο αναβάθμισης συνοδεύεται με την προσθήκη του σπορ πακέτου S Line της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει ένα χαμηλότερο κατά 20 χλστ. σε ύψος αμάξωμα, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου σε χρώμα μαύρο και διάμετρο 20 ιντσών, ελαστικά διαστάσεων 265/35 και κόκκινες δαγκάνες στο σύστημα πέδησης. Σχεδιαστικά, το A7 3.0 TDi competition κοσμείται από σκουρόχρωμες απολήξεις στην εξάτμιση και μαύρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες, ενώ όσον αφορά το αμάξωμα η Audi προσφέρει τέσσερα νέα χρώματα (Daytona Grey, Misano Red, Nardo Gray και SepangBlue). Αντίστοιχος είναι ο χαρακτήρας των διαφοροποιήσεων και στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με ένα νέας ποιότητας δέρμα. Όσο για την τιμή του, η Audi ανακοινώνει ως «βάση» στη Γερμανία το ποσό των 72.000 ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ