top icon
Επικαιρότητα

Επίσημα στοιχεία για τα νέα Smart ForTwo και ForFour (video)

Η γερμανική εταιρεία ανοίγει επίσημα τα χαρτιά της για τα νέα Smart ForTwo και ForFour ανακοινώνοντας τα πλήρη τεχνικά και όχι μόνο στοιχεία τους.

Η γερμανική εταιρεία ανοίγει επίσημα τα χαρτιά της για τα νέα Smart ForTwo και ForFour ανακοινώνοντας τα πλήρη τεχνικά και όχι μόνο στοιχεία τους.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών, η γερμανική εταιρεία δίνει επίσημα στη δημοσιότητα τον… φάκελο των νέων Smart. Όπως σας είχαμε αποκαλύψει, οι νέες προτάσεις της εταιρείας θα έχουν ως σημείο αναφοράς, όσον αφορά τους κινητήρες, ένα 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο χωρητικότητας 999 κ.εκ., το οποίο θα αποδίδει 71 ίππους και 91 Nm ροπής στις 2.850 σ.α.λ. Η αμέσως επόμενη έκδοση θα διαθέτει επίσης 3 κυλίνδρους, με τη διαφορά ότι διαθέτει τούρμπο, ενώ η χωρητικότητά του θα είναι μόλις 898 κ.εκ. Σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα, το εν λόγω σύνολο θα αποδίδει 90 ίππους, όπως σας είχαμε έγκαιρα προαναγγείλει σε παλαιότερες αναρτήσεις, καθώς και ροπή 135 Nm στις μόλις 2.500 σ.α.λ., ενώ για περισσότερη οικονομία θα συνοδεύεται από σύστημα Start&Stop. Λίγους μήνες μετά το εμπορικό λανσάρισμα των νέων Smart, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει μια entry level έκδοση, με κινητήρα βενζίνης απόδοσης 60 ίππων.

Τα καλά νέα συνεχίζονται και στο σύστημα μετάδοσης, καθώς τα νέα Smart, μετά και τις ουκ ολίγες επικρίσεις του παρελθόντος, θα εφοδιάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, είτε με ένα νέο 6τάχυτο διπλού συμπλέκτη. Φυσικά, η κίνηση εξακολουθεί να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Από εκεί και πέρα, το νέο Smart ForTwo φαίνεται να διατηρεί τα πρωτεία της κατηγορίας του σε ότι την ευελιξία, καθώς με μήκος μόλις 2,69 εξασφαλίζει κύκλο στροφής διαμέτρου μόλις 6,95 μέτρων. Στον τομέα της πρακτικότητας και των διαθέσιμων χώρων αξίζει να επισημάνουμε πως το νέο Smart ForTwo μπορεί να μεταφέρει αποσκευές με όγκο έως και 350 λίτρα (από το πίσω παράθυρο έως την πλάτη των εμπρός καθισμάτων). Η αντίστοιχη τιμή για το ForFour φτάνει, με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα, στα 950 λίτρα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ