top icon
Επικαιρότητα

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury: Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

Ένα πληθωρικό και φυσικά ηλεκτρικό SUV με την υπογραφή της Mercedes και της θυγατρικής της Maybach.

Στην Έκθεση του Πεκίνου η Mercedes παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο SUV μοντέλο που κοσμείται για την περίσταση από τα σήματα της Maybach. Κύριο χαρακτηριστικό του Vision MercedesMaybach Ultimate Luxury, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι το αμάξωμα τριών(!) όγκων που επιχειρεί να συνδυάσει τις αρετές ενός μεγάλου Sport Utility Vehicle με εκείνες μιας πολυτελούς μπερλίνας. Όπως είναι φανερό, οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρείας δεν κρύβουν τις επιρροές που δέχτηκαν από τα αισθητικά πρότυπα της κινεζικής αγοράς (μια ματιά στη γιγαντιαία εμπρός μάσκα είναι κάτι παραπάνω από αρκετή προκειμένου να το αντιληφθεί κανείς…) δημιουργώντας για την περίσταση ένα πρωτότυπο που για τα ευρωπαϊκά αν μη τι άλλο δεδομένα φαντάζει αρκετά… ξένο.

Από πλευράς μεγέθους, το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury ξεχωρίζει για το μήκος του, που αγγίζει τα 5,3 μ., ενώ διόλου ευκαταφρόνητα είναι τόσο το πλάτος όσο και το ύψος του, τα οποία ανέρχονται αντίστοιχα στα 2,11 και 1,76 μ. Εντυπωσιακοί επίσης είναι και οι αλουμινένιοι τροχοί των 24 ιντσών, ενώ σήμα κατατεθέν του πρωτοτύπου είναι και το… διαχωριστικό που διατρέχει κατά μήκος το αμάξωμα χωρίζοντας στα δύο τόσο τη γυάλινη οροφή, όσο και το κρύσταλλο της πίσω πόρτας.

Την κίνηση στο έκτο κατά σειρά πρωτότυπο της Mercedes-Maybach (θυμίζουμε πως προηγήθηκαν τα Vision EnerG‑Force, AMG Vision Gran Turismο, Vision Tokyo, Vision Mercedes-Maybach 6 Coupé και Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet) παρέχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 750 ίππους. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες με χωρητικότητα 80 kWh εξασφαλίζοντας σύμφωνα με τα στάνταρ του νέου κύκλου WLTP αυτονομία της τάξης των 500 χλμ. Όπως δηλώνει η Mercedes, μέσω δαχυφορτιστή αλλά και του ανάλογου δικτύου, οι μπαταρίες μπορούν να ανακτήσουν ενέργεια μέσα σε πέντε μόλις λεπτά που είναι ικανή να εξασφαλίσει αυτονομία 100 περίπου χλμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ