top icon
Αγώνες

WRC: Η μάχη του Ελσίνκι!

Σε ένα μοναδικό σόου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ελσίνκι, ο Mads Ostberg αποδείχθηκε ταχύτερος από τους συναγωνιστές του στο WRC, αλλά μερικά από τα σπουδαιότερα του ονόματα του χώρου από το παρελθόν!

Οι Φινλανδοί ανέκαθεν είχαν πάθος με τους αγώνες Ράλλυ, ενώ η οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ Φινλανδίας ανέκαθεν είχε πρωτοποριακές ιδέες και τις οποίες εφάρμοζε. Φέτος, με αφορμή τα 20 χρόνια της συνεργασίας του αγώνα με την Neste Oil, την εταιρία πετρελαιοειδών που αποτελεί το χρυσό χορηγό του φινλανδικού Ράλλυ, διοργανώθηκε στο κέντρο του Ελσίνκι ένας διαφορετικός αγώνας επίδειξης. Συγκεκριμένα, αστέρια του σήμερα αναμετρήθηκαν με Φινλανδούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές του παρελθόντος, οδηγώντας τα σημερινά αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC. Ο οδηγός της Citroen, Mads Ostberg, θριάμβευσε οδηγώντας το DS3 της γαλλικής εταιρίας σε μία ασφάλτινη διαδρομή που είχε στηθεί στη μαρίνα της πόλης, μπροστά σε περισσότερους από 30.000 θεατές!

 

Στο μεγάλο τελικό, ο Νορβηγός αντιμετώπισε τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marcus Gronholm, ο οποίος και οδηγούσε το Hyundai i20 WRC του Thierry Neuville και του Juho Haninne. “Ήταν μία σπουδαία μέρα σήμερα”, είπε ο Ostberg και συνέχισε. “Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία! Μπορούσες να παίξεις με το αμάξι, να διασκεδάσεις και να προσφέρει θέαμα! Η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού κατάφερε να κερδίσω τον Marcus (Gronholm). Βλέπετε, ήταν ωραίο που πέρασα στον τελικό και μπόρεσα να αντιμετωπίσω έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του σπορ.”

 

Ο Ostberg ήταν ο ταχύτερος από τους σημερινούς οδηγούς του WRC, καταφέρνοντας να επικρατήσει επί του νυν Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Sebastien Ogier με διαφορά της τάξεως των 0,3 δευτερολέπτων. Δύο δέκατα πιο πίσω ακολούθησε ο Thierry Neuville, ο οποίος και έκανε τον ίδιο χρόνο με τον Mikko Hirvonen που οδηγούσε το δικό του Ford Fiesta WRC. Ανάμεσα στους θρύλους του WRC, ο Marcus Gronholm ήταν εύκολα ταχύτερος από τους συμπατριώτες του οδηγώντας το i20 WRC. Στο Fiesta WRC βρέθηκε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Tommi Makinenn, στο Citroen DS3 WRC ο επίσης τέσσερις φορές Πρωταθλητής Juha Kankkunen και στο VW Polo R WRC ο νικητής 19 αγώνων του θεσμού, Markku Alen._Π.Τ.


Τριάντα χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στο Ελσίνκι.


Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Juha Kankkunen βολεύεται στο εσωτερικό του Citroen DS3 WRC.

Ο Marcus Gronholm αποθεώνεται από τους συμπατριώτες του επάνω στο Hyundai i20 WRC.
O Marcus Gronholm με τους οδηγούς της Hyundai Thierry Neuville και Juho Hanninen.

 
O Mikko Hirvonen εξηγεί στον τετράκις Πρωταθλητή του WRC Tommi Makkinen τα μυστικά του Ford Fiesta WRC.


Έντεκα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και δεκάδες νίκες στο WRC σε ένα πάνελ


Στο περιθώριο του αγώνα, ο Juha Kankkunen ξεσήκωσε τον κόσμο οδηγώντας το Audi Quattro S1 που διατηρεί στην μοναδική προσωπική του συλλογή από αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Οι Sebastien Ogier και Marcus Gronholm συζητάνε πριν τον αγώνα.
Το παρελθόν και το παρόν των Φινλανδών στο WRC. Marku Alen και Jari Matti Latvala.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού, Marcus Gronholm και Mads Ostberg.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ