top icon
Αγώνες

3ο ΤΑΤΟΪ Circuit ΦΙΛΠΑ: Θεσμός!

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και αυτή τη χρονιά η αγωνιστική εκδήλωση αναβίωσης της ατμόσφαιρας των παλιών ελληνικών αγώνων ταχύτητας στον ναό τους, με πρωτοβουλία της ΦΙΛΠΑ, το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και αυτή τη χρονιά η αγωνιστική εκδήλωση αναβίωσης της ατμόσφαιρας των παλιών ελληνικών αγώνων ταχύτητας στον ναό τους, με πρωτοβουλία της ΦΙΛΠΑ, το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.

 

Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση, σε εκείνον τον τόσο ιδιαίτερο για την αγωνιστική μας ιστορία χώρο, είχε φανεί πως γρήγορα το Τατόι circuit θα καθιερωνόταν σε ετήσια βάση και θα γινόταν θεσμός, αφού το κοινό του αυτοκινήτου το αγκάλιασε θερμά.

Μπορούμε πλέον να πούμε πως αυτό συνέβη, βλέποντας τον κόσμο να είναι περισσότερος από πέρισυ στα απέναντι κιγκλιδώματα κι ας τους ταλαιπώρησε όλους ο άστατος καιρός (η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, συνεχίστηκε με συννεφιά, κατόπιν ξέσπασε μια άγρια βροχή διάρκειας σχεδόν μιας ώρας κι ύστερα ο ήλιος ξαναβγήκε λαμπερός).


Όσοι βρέθηκαν στο Στρατιωτικό Αερδρόμιο του Τατοΐου είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά 150 και πλέον πολύ σημαντικά αυτοκίνητα, από αγωνιστικά έως μοντέλα παραγωγής, καθώς και 60 περίπου μοτοσικλέτες που έγραψαν τη δική τους γοητευτική ιστορία.

Ανάμεσά τους πολλά ιταλικής προέλευσης (Alfa Romeo, Lancia, Fiat) καθώς και αρκετά ακόμη Ford Escort MK1 & MK2, που παίρνουν μέρος στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων. Το χώρο τίμησαν με την παρουσία τους και άλλα φημισμένα αυτοκίνητα, όπως οι BMW της σειράς 02, οι Μercedes της δεκαετίας του 60, αλλά και δημοφική ιαπωνικά σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 70.


Παρά το ξάφνιασμα της δυνατής βροχής στο δεύτερο μέρος της διοργάνωσης, όλες οι διαδικασίες κινήθηκαν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Τα δύο σκέλη της Regularity και τα άλλα δύο της Super Classic σήκωναν κατά διαστήματα τους θεατές στις μύτες των ποδιών τους, με τη συνδρομή και του αγώνα των μοτοσικλετών, στον οποίο έδωσαν το παρών και οι παλιοί μας πρωταθλητές. Μόνο η τελετή απονομής αναβλήθηκε λόγω του περασμένου της ώρας, η οποία θα λάβει χώρα μια από τις επόμενες ημέρες στα γραφεία της ΦΙΛΠΑ.

SUPER CLASSIC ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

REGULARITY ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στο τέλος της ημέρας όλοι ανανέωσαν ευχαριστημένοι το ραντεβού τους για του χρόνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ