top icon
Αγώνες

F1: Υπό πίεση…

Ο Lewis Hamilton επικράτησε στο Ιταλικό GP, όπου ο Nico Rosberg υπέκυψε στην πίεση, διαπράττοντας ένα λάθος που απέτρεψε τη μάχη για τη νίκη μεταξύ τους.

Ο Lewis Hamilton επικράτησε στο Ιταλικό GP, όπου ο Nico Rosberg υπέκυψε στην πίεση, διαπράττοντας ένα λάθος που απέτρεψε τη μάχη για τη νίκη μεταξύ τους.

Στην εκκίνηση τα πράγματα είχαν εκτυλιχθεί εντελώς διαφορετικά. Οι ρυθμίσεις εκκίνησης δε λειτούργησαν στη Mercedes του Hamilton και ο Βρετανός έχασε τρεις θέσεις, ενώ ο Rosberg τέθηκε επικεφαλής με ευκολία. Όταν ο Hamilton κατάφερε να προσπεράσει τους Magnussen και Massa, ψαλίδισε τη διαφορά από τον επικεφαλής Rosberg στα 1,4 δλ. πριν το μοναδικό pit stop του αγώνα. Αφότου και οι δυο οδηγοί ολοκλήρωσαν την επίσκεψη στα pits, η Mercedes συμβούλεψε μέσω ασυρμάτου τον Hamilton να παραμείνει 2,5 δλ. πίσω από τον Rosberg για να μη χάνει αρνητική άντωση στις στροφές. Ωστόσο, ο Βρετανός είχε διαφορετικά σχέδια και ξεκίνησε να επιτίθεται με φρενήρη ρυθμό, μειώνοντας τη διαφορά στα 0,7 δλ. Μετέπειτα, ο Hamilton δήλωσε ότι αν περίμενε μέχρι το τέλος, δε θα είχε τη δυνατότητα να προσπεράσει.

Υπό την πίεση του Hamilton, ο Rosberg έσπασε και διέπραξε το λάθος που του κόστισε τη νίκη. Προσπαθώντας να πιέσει, ο Γερμανός καθυστέρησε υπερβολικά το φρενάρισμα για το πρώτο chicane και αναγκάστηκε να το παρακάμψει. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Rosberg διέπραττε αυτό το λάθος στο ίδιο σημείο. Ο Γερμανός είχε χάσει χρόνο με τον ίδιο τρόπο λίγο πριν ο Hamilton προσπεράσει το MassaTo λάθος έμοιαζε τόσο αβίαστο τη δεύτερη φορά, που κάποιοι υποπτεύθηκαν ότι η Mercedes έδωσε εντολή στον Rosberg να αφήσει τον Hamilton να περάσει. Ωστόσο, ο Τότο Βολφ δήλωσε ότι όποιος σκέφτεται κάτι τέτοιο είναι παρανοϊκός. Δύσκολα θα μπορούσε οποιοσδήποτε να πείσει τον Rosberg να κάνει επίτηδες κάτι τέτοιο. Ο Γερμανός ήταν απολογητικός προς τους μηχανικούς της δικής του μεριάς του γκαράζ μετά τον αγώνα και δεν ήταν ευχαριστημένος με τα λάθη που είχε διαπράξει.

Στη Monza επέστρεψε στο βάθρο και ο Felipe Massa, για πρώτη φορά με τα χρώματα της Williams. Ωστόσο, οι tifosi δεν έχουν ξεχάσει τα χρόνια του Βραζιλιάνου στη Ferrari και ζητωκραύγασαν την επιτυχία του, έπειτα από τα γιουχαΐσματα που δέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Rosberg. O Massa είχε ένα μοναχικό αγώνα, καθώς ο Bottas είχε πολύ κακές ρυθμίσεις για την εκκίνηση και έπεσε πολύ πίσω αρχικά. Ο Φινλανδός κατάφερε να ανακάμψει μέχρι την 4η θέση. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Williams προσπέρασε τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η σημερινή ήταν ίσως η χειρότερη ημέρα στη φετινή σεζόν της Scuderia. O Fernando Alonso συνάντησε μηχανικό πρόβλημα (με το ERS), που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια στο Maranello. O Kimi Raikkonen κατετάγη στην 9η θέση, φέρνοντας δυο πενιχρούς βαθμούς. Παράλληλα, ο Luca Montezemolo διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να αφήνει την προεδρία της Ferrari για να αναλάβει την Alitalia, ωστόσο κάποιοι δεν πείστηκαν…

Ο νικητής των προηγούμενων δυο αγώνων, Daniel Ricciardo επίσης είχε καταστροφική εκκίνηση, αλλά στο τέλος κατάφερε να τερματίσει και πάλι εμπρός από τον Sebastian Vettel. H Red Bull επέλεξε εντελώς διαφορετικές στρατηγικές για τους δυο οδηγούς της. Ο Γερμανός ήταν ο πρώτος που έκανε pit stop για να περάσει εμπρός από την McLaren του Magnussen. O Ricciardo έκανε πολύ αργά το δικό του pit stop και στο τέλος είχε πιο φρέσκα ελαστικά από τους οδηγούς που βρήκε μπροστά του. Ο Αυστραλός κατάφερε να περάσει τον Vettel με την πιο εντυπωσιακή ίσως κίνηση του αγώνα!_Φαμπρίτσιο Λαζάκις

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ