top icon
Αγώνες

F1: Παρουσιάσεις μονοθεσίων του 2011

H Sauber ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου που θα παρατάξει τη σεζόν του 2011, ενώ ανάλογες πληροφορίες έγιναν γνωστές για Lotus και Toro Rosso.

H Sauber έγινε η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου που θα παρατάξει τη σεζόν του 2011. Παράλληλα, αναφέρουμε τις πληροφορίες που έχουν προκύψει για τις ημερομηνίες αποκάλυψης των μονοθεσίων και των Lotus και Toro Rosso.  
 
Η ελβετική ομάδα, η οποία του χρόνου θα αποτινάξει πλήρως το όνομα της BMW και θα φέρει μονάχα αυτό του ιδρυτή της, PeterSauber, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την καινούργια C30 (η οποία θα φέρει και πάλι κινητήρα Ferrari) στις 31 Ιανουαρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας, μια ημέρα δηλαδή πριν ξεκινήσει το πρώτο συλλογικό τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της νέας χρονιάς.
 
O ιδιοκτήτης της ομάδας, Peter Sauber, δήλωσε πρόσφατα ότι δε θέλει να είναι επικεφαλής του Hinwil έως τα 70ά γενέθλιά του, τα οποία θα έρθουν σε τρία χρόνια. Συνεπώς, ο Ελβετός θα προσπαθήσει να βρει έμπιστα χέρια για να παραχωρήσει την ομάδα του εντός αυτού του χρονικού διαστήματος.
 
Την ίδια στιγμή, η Team Lotus (η οποία του χρόνου θα χρησιμοποιεί κινητήρες Renault και κιβώτια Red Bull), θα παρουσιάσει καινούργιο το μονοθέσιό της στις 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας και ένα shakedown πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, όπως αποκάλυψε ο Mike Gascoyne, επικεφαλής τεχνικό στέλεχος της ομάδας. H καινούργια Lotus δε θα φέρει ούτε KERS, ούτε τη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που επιτρέπουν οι καινούργιοι κανονισμοί, τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν, αλλά θα είναι βαμμένη μαύρη-χρυσή, όπως τα θρυλικά μονοθέσια της ομάδας του Colin Chapman τη δεκαετία του ’70 και του ’80, χάρη στη χορηγία της John Player Special.
 
Η ομάδα του Hingham έχει δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν υπό την ονομασία Team Lotus. O ιδιοκτήτης της, Tony Fernandes, δήλωσε ότι θα παλέψει σκληρά για να διατηρήσει το όνομα αυτό στη Formula 1, αν και δύσκολα θα τα καταφέρει. To πρόβλημα του Fernandes είναι ότι η Proton, η μαλαισιανή αυτοκινητοβιομηχανία που είναι ιδιοκτήτρια της Lotus Group, θέλει και αυτή να εισέλθει στη Formula 1 υπό το όνομα Lotus.
 
O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Proton, DatukSyedZainalAbidinSyedMohamedTahir, παραδέχθηκε -για πρώτη φορά δημοσίως- ότι η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσει το 25% των μετοχών της ομάδας του Enstone, που ανήκει ακόμα στη Renault. Εφόσον προχωρήσει η συμφωνία αυτή, το GroupLotus θα γίνει ο βασικός σπόνσορας της ομάδας του Enstone, η οποία αναμένεται να μετονομαστεί σε LotusRenault. Ανάλογα με την εκάστοτε πηγή, η συμφωνία GroupLotusRenault, θα είναι είτε τριετής (κοστολογούμενη στα 60 εκατομμύρια ευρώ), είτε πενταετής με κόστος 120 ευρώ για τη μαλαισιανή αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Παράλληλα, η Toro Rosso ανακοίνωσε ότι θα παρευρεθεί στο πρώτο συλλογικό τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης (Βαλένθια, 1-3 Ιανουαρίου) με το καινούργιο μονοθέσιό της. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν η STR6 θα παρουσιαστεί πριν από το τεστ στη Βαλένθια ή την ημέρα (1η Φεβρουαρίου), που θα ξεκινήσει αυτό. Επίσης, παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Faenza δεν είχε δηλώσει κανένα οδηγό στη FIA για τη σεζόν του 2011 μέχρι πριν από λίγες ημέρες, επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο με φέτος, δηλαδή τους Jaime Alguersuari και Sebastien Buemi, με τον Daniel Ricciardo να εκτελεί χρέη δοκιμαστή και να οδηγεί το ιταλικό μονοθέσιο στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής των Grand Prix.
 
Στο στρατόπεδο της Williams, υπεύθυνος Τύπου δήλωσε ότι η ομάδα βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος στη διαδικασία δημιουργίας της FW33, ωστόσο, η ημερομηνία παρουσίασής της θα αποφασιστεί μετά την πρωτοχρονιά του 2011.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ