top icon
Επικαιρότητα

Citroen DS9 βασισμένο στο Metropolis

Όπως αποκαλύπτουν οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείες στο βρετανικό ηλεκτρονικό τύπο, η Citroen ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση στην κατηγορία των πολυτελών μοντέλων. Το όνομα της, DS9.

Όπως αποκαλύπτουν οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείες στο βρετανικό ηλεκτρονικό τύπο, η Citroen ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση στην κατηγορία των πολυτελών μοντέλων. Το όνομα της, DS9.
 
Όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος του σχεδιαστικού τμήματος του γκρουπ PSA, Jean-Pierre Ploue, «η Citroen δεν είναι πλέον διατεθειμένη να επιτρέψει σε κατασκευαστές, όπως η BMW, η Audi και η Mercedes να μπουν στα χωράφια της στις μικρές κατηγορίες οχημάτων, χωρίς αυτή να δώσει τη δική της απάντηση στις μεγαλύτερες»! Υπό το πρίσμα αυτό λοιπόν και με σημείο αναφοράς το πρωτότυπο Metropolis, που είδαμε για πρώτη φορά πριν λίγους μόλις στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση. Σημείο αναφοράς αναμένεται να είναι ο εξωτερικός σχεδιασμός, ο οποίος δεν πρόκειται να παραπέμπει σε αυτόν του όχι και τόσο επιτυχημένου C6. Οι Γάλλοι, πάντως, με δεδομένες της δηλώσεις του μεγάλου αφεντικού του σχεδιαστικού τμήματος της PSA, φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, που αναμένεται να φέρει την ονομασία DS9 εκμεταλλευόμενη τη θετική αύρα της νεοσυσταθείσας οικογένειας «DS», μιας και η καθεστηκυία τάξη των Γερμανών χρόνια τώρα έχει εδραιώσει τη θέση της στη συνείδηση των αγοραστών.
 
Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό δεν αναμένεται να είναι και το μοναδικό νέο… χτύπημα των Γάλλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές πληροφόρισης, στο εγγύς μέλλον η Citroen αναμένεται να προσθέσει στη γκάμα της ένας super sport μοντέλο, κατά πάσα πιθανότητα ηλεκτρικό(!), που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Survolt. Έως τότε, όμως, σειρά έχουν τα νέα DS4 και DS5, με το πρώτο να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι! _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ