top icon
Αγώνες

Η F1 του μέλλοντος από τη Ferrari

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δυό εικόνες που δημοσίευσε η Ferrari, επιχειρώντας να προσεγγίζει την Formula 1 του μέλλοντος, αλλά και να μαζέψει γνώμες γύρω από αυτό το θέμα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δυό εικόνες που δημοσίευσε η Ferrari, επιχειρώντας να προσεγγίζει την Formula 1 του μέλλοντος, αλλά και να μαζέψει γνώμες γύρω από αυτό το θέμα. Το μονοθέσιο που βλέπουμε στις δύο φωτογραφίες είναι σαφώς πολύ ελκυστικό ως προς την εξωτερική του εμφάνιση, ενώ όπως είπαν στην εταιρεία για να υλοποιηθεί χρειάζονται μόνο μερικές μικροαλλαγές στους ισχύοντες σήμερα κανονισμούς. Στη Scuderia ίσως πιστεύουν ότι μια πιο ελκυστική εξωτερική εμφάνιση θα αύξανε τους οπαδούς των Grand Prix, αλλά μάλλον δεν είναι μόνο αυτό το θέμα.

Πέρα από το τί μας αρέσει και τί όχι, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα όπως η περαιτέρω αύξηση του ανταγωνισμού, καθώς δε γίνεται να βλέπεις μόνο 1-2 ομάδες να κυνηγούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ούτε μόνο 1-2 οδηγούς να επιδιώκουν την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος των οδηγών. Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα των αγώνων: 20-21 Σαββατοκύριακα δράσης όλο το χρόνο κοστίζουν πάρα πολύ, με αρκετά από αυτά να διεξάγονται σε σχεδόν ερημικό περιβάλλον, με μόνο τους σεΐχηδες και τους VIP να ενδιαφέρονται για την πραγματοποίησή τους (εδώ η νεότευκτη Formula E βάζει τα γυαλιά σε πολλούς, οργανώνοντας αγώνες μέσα στις πόλεις). Έπειτα, είναι και κάτι που ανέφερε το αφεντικό της Lotus πριν λίγες ημέρες και ίσως τα είπε όλα: To αρχαϊκό management είναι μια βασική αδυναμία της σύγχρονης Formula 1, χρειάζεται εκσυγχρονισμός. Θα προσθέταμε πως και τα κριτήρια επιλογής των πιλότων έχουν επίσης ανάγκη επανεξέτασης, καθώς σε πολύ κόσμο δεν αρέσει να κάνουν κουμάντο αποκλειστικά οι χορηγοί σε αυτό το θέμα, αυτό μειώνει σημαντικά το μύθο που οι παλαιότερες γενιές οδηγών F1 έχουν χτίσει και η αντανάκλαση της αδυναμίας αυτής στο ευρύ κοινό αφαιρεί σημαντικό ποσοστό της μαγείας των Grand Prix. Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι καλό που έχει ξεκινήσει ένας προβληματισμός γύρω από το μέλλον ενός τόσο συναρπαστικού αθλήματος.

Μπέρνι, αν ο κόσμος ξενερώσει, θα κλείσει και η κάνουλα με τα λεφτά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ