top icon
Επικαιρότητα

Ο χάλυβας ακριβαίνει…

Οικονομικές πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες από την αύξηση της τιμής του χάλυβα

Η σταδιακή αύξηση της τιμής του χάλυβα –που αναμένεται να συγκρατηθεί μόνο ύστερα από «βάθος» χρόνου 12 μηνών- αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ψάχνουν τρόπους για να μειώσουν το κόστος, παλεύοντας γι αυτό παράλληλα με την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και των ασφαλίστρων.

Προς το παρόν τις πιέσεις υφίστανται οι κατασκευαστές των επιμέρους τμημάτων, από τους οποίους αγοράζουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων, που προς το παρόν «προστατεύονται» οικονομικά από τα μακροχρόνια συμβόλαια που έχουν υπογράψει με αυτούς. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των πιέσεων είναι η δραστική μείωση του κέρδους των κατασκευαστών των επιμέρους τμημάτων, αναγκάζοντας ακετούς από αυτούς να βρίσκονται σήμερα κοντά στην πτώχευση. Αν αναστείλουν τις εργασίες τους, σαφώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα αντιμετωπίσουν μόνες το υψηλότερο κόστος του χάλυβα.

Η μετακίνηση μέρους της παραγωγής τους σε χώρες χαμηλότερου κόστους, φαίνεται να είναι μια καλή λύση για το μέλλον των αυτοκινητοβιομηχανιών. Πρόσφατα, η Τοyota και η Volvo υπέγραψαν δύο συμφωνίες ύψους άνω των 340 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή κινητήρων από την μεγάλη κινεζική βιομηχανία FAW. Η κίνηση αυτή θα μειώσει τις επιβαρύνσεις τους από δασμούς σχεδόν στο μισό των σημερινών επιπέδων…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ