top icon
Αγώνες

F1 Debrief Σιγκαπούρης

Εν ριπή οφθαλμού, ο Lewis Hamilton επέστρεψε στην πρωτοπορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, λόγω της εγκατάλειψης του Nico Rosberg στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Εν ριπή οφθαλμού, ο Lewis Hamilton επέστρεψε στην πρωτοπορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, λόγω της εγκατάλειψης του Nico Rosberg στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

 

Το αποτέλεσμα του νυχτερινού αγώνα απέδειξε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στη μάχη του τίτλου. Καθώς απομένουν μονάχα πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν (με το φινάλε του Άμπου Ντάμπι να απονέμει διπλούς βαθμούς), η μονομαχία στο πρωτάθλημα ξεκινάει ουσιαστικά από την αρχή. Ευελπιστούμε να μην επηρεαστεί από περαιτέρω προβλήματα αξιοπιστίας.

 

Καθώς οι οδηγοί της Mercedes μάχονται για τον τίτλο, εντός της Ferrari μάχονται… τελεία. Η Scuderia κινδυνεύει να μείνει χωρίς νίκη φέτος για πρώτη φορά από το 1993. Ο Luca Montezemolo αποτελεί πλέον παρελθόν για το Μαρανέλο, έπειτα από 23 χρόνια στην προεδρία της Ferrari. Eπιπλέον, οι φήμες περί αποχώρησης του Alonso από την ομάδα δε λένε να κοπάσουν στην Ιταλία. Αναφέρεται ότι ο Ισπανός έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις (εγγυήσεις για άμεση ανάκαμψη, τεχνικούς, όρους διαφυγής από το συμβόλαιο) τις οποίες η Ferrari θεωρεί υπερβολικές. Συνεπώς, αυτό τον καιρό φαίνεται ότι οι δυο πλευρές διαπραγματεύονται το μέλλον του Ισπανού στο Μαρανέλο.

Στο GP Σιγκαπούρης παραλίγο να έχουμε και καθολικές απαγορεύσεις όσον αφορά τι επιτρέπεται να αναφέρουν οι ομάδες στους οδηγούς τους μέσω ασύρματου. Ο Ecclestone παρήγγειλε τις αλλαγές και η FIA έσπευσε να τις περάσει. Εντέλει, οι ομάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις απαγορεύσεις, δεδομένου ότι φέτος διαθέτουν τα πιο περίπλοκα μονοθέσια στην ιστορία. Η FIA υποχώρησε και περιόρισε τους… περιορισμούς μονάχα στις οδηγικές συμβουλές. Στη Σιγκαπούρη δε φάνηκε να κάνει μεγάλη διαφορά, αλλά θα πρέπει να δούμε κι άλλους αγώνες.

 

Αυτά και άλλα σχολιάζονται στο podcast για το GP Σιγκαπούρης, το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ