top icon
Επικαιρότητα

Ολυμπιάδα 2004: Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας

Ο Οργανισμός «Αθήνα 2004» ανακοίνωσε το «ειδικό καθεστώς» κυκλοφορίας, διέλευσης και στάθμευσης των οχημάτων όσων κατοικούν ή εργάζονται γύρω από τις διάφορες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Οι περιορισμοί που θα επιβληθούν σκοπό έχουν, όπως είναι γνωστό, να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων και θα ισχύσουν από τις 2 μέχρι τις 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με ό,τι αποφασίστηκε, τα μέρη πλησίον των σταδίων που θα φιλοξενήσουν αθλήματα χωρίζονται σε δύο «υποσύνολα», τις Ζώνες Ελεγχόμενης Εισόδου & Κυκλοφορίας (ΖΕΕΚ) και τις Ζώνες Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΖΕΣ). Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στις παρακάτω περιοχές: Νίκαια (Σπίτι Άρσης Βαρών), Μαρκόπουλο (Κέντρο Σκοποβολής και Ιππικό Κέντρο), Μαραθώνας (Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά), Περιστέρι (Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας), Νέο Φάληρο (Στάδιο Καραϊσκάκη -Ειρήνης και Φιλίας), Καλογρέζα (ΟΑΚΑ), Γαλάτσι και Άνω Λιόσια (Ολυμπιακά Γυμναστήρια), Ελληνικό, Γουδί και Φάληρο (Ολυμπιακά Συγκροτήματα), Μετς (Παναθηναϊκό Στάδιο).

Στις Ζώνες Ελεγχόμενης Εισόδου και Κυκλοφορίας (ΖΕΕΚ) θα επιτρέπεται η είσοδος και η κυκλοφορία μόνο στα οχήματα που θα είναι εφοδιασμένα με Άδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης. Στις Ζώνες Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΖΕΣ) θα μπορούν να κινηθούν όλοι, όμως όσοι θέλουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό τους μέσα σε αυτές θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν προμηθευτεί την παραπάνω άδεια. Το «διαβατήριο» για την μετάβαση στο σπίτι ή στη δουλειά θα έχει τη μορφή αυτοκόλλητου σήματος, που θα τοποθετηθεί στο παρμπρίζ του δικαιούχου οχήματος. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους (φωτοτυπία οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου που να αποδεικνύει ότι κατοικούν ή εργάζονται μέσα σε «Ολυμπιακή» περιοχή) στα αρμόδια γραφεία που –θα- λειτουργήσουν οι εμπλεκόμενοι δήμοι μέχρι τις 15 Μαίου και θα παραλάβουν το «πάσο» τους στις αρχές Ιουνίου. Αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα χρειαστούν δύο άδειες από ισάριθμους δήμους, προκειμένου να μεταβούν από τα σπίτια τους στις δουλειές τους, αν και εκείνες έχουν την έδρα τους πλησίον των αθλητικών χώρων.

Οι περιοριστικοί όροι κυκλοφορίας θα ισχύουν συνεχώς για την ευρύτερη περιοχή πέριξ του ΟΑΚΑ, που θα έχει την περισσότερη «δουλειά» και την μεγαλύτερη προσέλευση θεατών, ενώ γύρω από τους υπόλοιπους Ολυμπιακούς χώρους θα ενεργοποιούνται μόνο τις ημέρες διεξαγωγής αγωνισμάτων. Όλα τα είδη των τροχοφόρων οχημάτων θα κυκλοφορούν ελεύθερα κάθε μέρα από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, ωράριο κατά το οποίο θα γίνεται ο ανεφοδιασμός με εμπορεύματα επιχειρήσεων και καταστημάτων, όπως και η συγκομιδή των σκουπιδιών από τα απορριματοφόρα των δήμων.

ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤOYΣ
Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου
Δήμος Περιστερίου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Δήμος Αγίων Αναργύρων (ΖΕΣ)
Ολυμπιακό Συγκρότημα Γουδί
Δήμος Ζωγράφου (ΖΕΕΚ)
Δήμος Αθηναίων (ΖΕΕΚ)
Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών
Δήμος Νίκαιας (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου
Δήμος Γαλατσίου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Δήμος Νέας Ιωνίας (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο –Σκοποβολή
Δήμος Μαρκόπουλου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού
Δήμος Ελληνικού (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ)
Δήμος Αλίμου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Δήμος Αργυρούπολης (ΖΕΣ)
Δήμος Γλυφάδας (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ)
Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου
Δήμος Καλλιθέας (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Δήμος Παλαιού Φαλήρου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
ΟΑΚΑ
Δήμος Αμαρουσίου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Δήμος Νέας Ιωνίας (ΖΕΣ)
Παναθηναϊκό Στάδιο
Δήμος Αθηναίων (ΖΕΕΚ)
Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας –Καραϊσκάκη
Δήμος Πειραιά (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων
Δήμος Άνω Λιοσίων (ΖΕΕΚ)
Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά
Δήμος Μαραθώνα (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ