top icon
Επικαιρότητα

Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του Πάσχα

Από την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί τέθηκαν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την εξυπηρέτηση των Αθηναίων που θα εκδράμουν τις ημέρες του Πάσχα

Έτσι λοιπόν, δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. ήδη επιτηρούν το εθνικό μας οδικό δίκτυο, ενώ τροχονόμοι βρίσκονται σε όλες τις κεντρικές διασταυρώσεις. Στην εθνική οδό Αθηνών –Κορίνθου θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, από το 46ο ως το 53ο χιλιόμετρο. Οι ημέρες και οι ώρες κατά τις οποίες θα ισχύει για τους οδηγούς η κίνηση στην επιπλέον λωρίδα, είναι οι εξής: Μεγάλη Πέμπτη (6 πρωί –8 βράδι), Μεγάλη Παρασκευή (6 πρωί –4 απόγευμα), Μεγάλο Σάββατο (7 πρωί –3 μεσημέρι).

Σε παρεμβάσεις θα προχωρούν κατά περίπτωση και ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της κυκλοφορίας οι άνδρες της Τροχαίας στην εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας, στην λεωφόρο Βάρης –Κορωπίου και στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Βάρος επίσης θα δοθεί από την Υπηρεσία και σε κεντρικές λεωφόρους του Λεκανοπεδίου, αφού τέτοιες μέρες πολλοί από τους κατοίκους των Αθηνών και των περιχώρων πραγματοποιούν μονοήμερες εκδρομές στις πλησίον τους περιοχές.

Ακόμη, την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 1.5 τόνων. Από την διάταξη αυτή εξαιρούνται τα οχήματα των ΕΛΤΑ, του Τύπου και των υπηρεσιών οδικής βοήθειας, όπως επίσης και εκείνα που μεταφέρουν νωπά ψάρια, ζώντα ζώα και παστεριωμένο γάλα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ