top icon
Επικαιρότητα

Μια ξεχασμένη BMW M1…

Οι άνθρωποι της Mint Classics υπόσχονται να επαναφέρουν την εικονιζόμενη BMW M1 στην αρχική της κατάσταση.

Η εν λόγω BMW M1 «ανακαλύφθηκε» σε πλήρη εγκατάλειψη από την Mint Classics σ’ ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ της Ιταλίας, στο οποίο και φυλάσσονταν –που λέει ο λόγος!- για περισσότερα από 34 χρόνια. Όπως μπορεί κανείς να δει και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, η κόκκινη M1 «πατά» ακόμη στα εργοστασιακά της ελαστικά έχοντας μάλιστα διανύσει, σύμφωνα με τη σχετική ένδειξη στο οδόμετρό της, μόλις 7.329 χλμ.

Η Mint Classics αναφέρει χαρακτηριστικά μέσω της σελίδας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως δεν θα είναι δύσκολο να «επαναφέρει» το σπάνιο κουπέ από τη Βαυαρία στην αρχική του κατάσταση, καθώς τα βασικά δομικά του στοιχεία δεν έχουν αλλοιωθεί.

Θυμίζουμε πως η σχεδιασμένη από τον Giugiaro, BMW M1, έχει κατασκευαστεί από την BMW από το 1978 έως και το 1981 σε μόλις 453 αντίτυπα, από τα οποία τα 20 εξελίχθησαν σε αγωνιστικά. Την κίνηση εξασφάλιζε ένας κινητήρας «straight-six», τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος, με χωρητικότητα 3,5 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 277 ίππους εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 260 χλμ./ώρα. Στις αγωνιστικές του παραλλαγές, ωστόσο, με την αρωγή υπερτροφοδότη, η ισχύς του ξεπερνούσε τους 850 ίππους._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ