top icon
Επικαιρότητα

Landwing: καταστροφική δοκιμασία

To χειρότερο αποτέλεσμα από καταβολής των crash–tests της ADAC σημείωσε το κινέζικο «τζιπ» των 15.000 ευρώ

Ποτέ ξανά στα 20 χρόνια που η Λέσχη Αυτοκινήτου της Γερμανίας (ADAC) πραγματοποιεί crash tests για λογαριασμό της δεν σημείωσε αυτοκίνητο τόσο καταστροφικά αποτελέσματα, όσο το «τζιπ» Landwing της Jiangling. Το αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε με ταχύτητα 64 χλμ/ώρα (σε ό,τι αφορά στην εμπρόσθια σύγκρουση) και με 50 χλμ.ώρα (σε ό,τι αφορά στην πλάγια πρόσκρουση).

Σύμφωνα λοιπόν με τα εξαγόμενα από τη δοκιμασία, πολύ σοβαρός έως θανατηφόρος είναι ο τραυματισμός του οδηγού κατά την εμπρόσθια σύγκρουση, αφού το ομοίωμα χτυπήθηκε καίρια από το τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και τον εμπρός τροχό.

Λίγο καλύτερα ήταν τα πράγματα κατά την πλάγια σύγκρουση, όπου όμως διαπιστώθηκε η έλλειψη προστασίας για τα κεφάλια οδηγού –συνοδηγού. Πιο «τυχερά» τα παιδιά που επέβαιναν στο όχημα, αν εξαιρέσει κανείς την ισχυρή πιθανότητα να μείνουν… ορφανά, εφόσον στις θέσεις οδηγού –συνοδηγού βρίσκονταν οι γονείς τους.

Μετά από αυτή τη δοκιμασία, οι δυσκολίες για την προώθηση του κινεζικού μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά σίγουρα θα αυξηθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ