top icon
Επικαιρότητα

«Hμέρες Πετρελαίου»

Σε αναμονή της άρσης απαγόρευσης των κινητήρων diesel στα μεγάλα αστικά κέντρα, η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda διοργάνωσε στην Πράγα τις «Ημέρες Πετρελαίου»

Εν αναμονή της τροπολογίας του ισχύοντος καθεστώτος περί κίνησης των πετρελαιοχημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda διοργάνωσε στην Πράγα της Τσεχίας εκδήλωση με την ονομασία «Ημέρες Πετρελαίου».

Η συνεχόμενη ζήτηση της αγοράς δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω από το παιχνίδι κινητήρες πετρελαίου έτσι πλέον με την τεχνολογία που τους συνοδεύει πλησιάζουν τους βενζινοκινητήρες σε επίπεδο θορύβου ενώ διεκδικούνε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου κατά 30%. Σε επίπεδο επιδόσεων τώρα οι δύο τύποι κινητήρων κινούνται σε γειτονικά πλαίσια καθώς οι πετρελαιοκινητήρες υπερτερούν σε ρεπρίζ ενώ οι βενζινοκινητήρες σε 0-100. Τέλος ένα σημαντικό πλεονέκτημα τους είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους καθώς και τα μεγαλύτετα διαστήματα για τα προγραμματισμένα σέρβις. Με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία αρκετά αυστηρή όσον αφορά την εκπομπή ρύπων όλοι οι κινητήρες πληρούν το Εuro IV ενώ για το Εuro V το οποίο είναι ακόμη υπό συζήτηση ως προς την ημερομηνία εφαρμογής του ήδη οι άνθρωποι της Skoda σκέφτονται την προσθήκη επιπλέον καταλύτων και φίλτρων με μία μικρή αύξηση φυσικά στο κόστος του κινητήρα.

Παρόλο που οι άνθρωποι της Skoda δεν περιμένουν κάποια αλλαγή στην νομοθεσία νωρίτερα από το 1ο εξάμηνο του 2005 ο τιμοκατάλογος περιλαμβάνει όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα αφού Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κ.Τ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ