top icon
Επικαιρότητα

Suzuki Grand Vitara & Liana

Mε αφορμή το νέο Liana και τον νέο 6κύλινδρο κινητήρα που προστέθηκε στη γκάμα των Grand Vitara η Suzuki διοργάνωσε μια εκδήλωση για το δημοσιογραφικό κόσμο στο Kαρπενήσι

Tο παρών στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Καρπενήσι έδωσαν όλα τα γνωστά τετρακίνητα μοντέλα της εταιρίας, καθώς και εκδόσεις 4X4 των περισσότερων επιβατικών της μοντέλων. Mετά την τροποποίηση του καθεστώτος των τεκμηρίων η αγορά των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού είναι σαφώς πιο προσιτή και φυσικά αναμένεται να είναι πιο προσοδοφόρα για τις εταιρίες αυτοκινήτων. Έτσι η Suzuki πρόσθεσε σαν «σφήνα» ανάμεσα στην δίλιτρη έκδοση του Grand Vitara και το XL-7 αυτή των 2.5 λίτρων για την συμπλήρωση και την τόνωση της ήδη υπάρχουσας γκάμας. Πρόκειται για έναν κινητήρα με δύο εκκεντροφόρους, που καλύπτει το κενό ανάμεσα στα δύο μοντέλα παρέχοντας ιπποδύναμη 158 ίππων και ροπή 21.7 χλγρ., ενώ παράλληλα διατηρεί το θόρυβο σε χαμηλά επίπεδα. Kατα τα άλλα πρόκειται για το γνωστό μοντέλο με κατά επιλογή τετρακίνηση και τιμή 31.198 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους της Suzuki ανναμένεται σε ένα –δύο μήνες και ένας δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας (ο γνωστός common rail της Peugeot) ο οποίος θα προστεθεί στην οικογένεια.

Aναφορικά με το Liana, ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο υστερούσε στις λεπτομέρειες. Tο υλικό που χρησιμοποιείται τώρα είναι καλύτερο και στην εικόνα αλλά και στην αφή. Eξωτερικά έχουν γίνει αλλαγές, οι προφυλακτήρες και η μάσκα είναι νέας σχεδίασης όπως και τα αεροδυναμικά βοηθήματα στα μαρσπιέ. H ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά τρεις ίππους στον κινητήρα των 1.6 λίτρων, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε ένα πλαστικό καπάκι για την μείωση του θορύβου. Tέλος, οι υπεύθυνοι της εταιρείας ακούστηκαν ευχάριστα αινιγματικοί όσον αφορά τα νέα μοντέλα που αναμένονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ