top icon
Αγώνες

F1: Χωρίς Μαϊάμι το πρόγραμμα του 2019

Επίσημη ανακοίνωση της Formula 1 αναφέρει πως το Grand Prix στο Μαϊάμι δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2019, μεταφέροντας τις συζητήσεις για τη σεζόν του 2020.

Εδώ και μερικούς μήνες, η F1 και οι αρχές της πόλης του Μαϊάμι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την διεξαγωγή ενός Grand Prix στην περιοχή. Η αρχική χάραξη προκάλεσε αντιδράσεις, υπήρξε και αντιπρόταση, όμως τα προβλήματα τη δεδομένη στιγμή είναι πολλά.

Κύριο ζήτημα παραμένει η αντίθεση αρκετών κατοίκων, με τους πολιτικούς του Μαϊάμι να προτίθενται να ακούσουν τα παράπονά τους.

Ωστόσο, η F1 δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο να κλείσει τη συμφωνία για το 2019, με κίνδυνο να χάσει τον αγώνα, και για αυτό αναβάλει την εισαγωγή του GP στο καλεντάρι για το 2020.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της F1, Sean Bratches, δήλωσε σχετικά:

«Τους τελευταίους μήνες, έχουμε δουλέψει αρκετά μαζί με τον διοργανωτή του αγώνα, Stephen Ross, την Πόλη του Μαϊάμι και την Κοινότητα του Μαϊάμι, ώστε να κάνουμε πραγματικότητα του Grand Prix του Μαϊάμι. Και έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο. Παρόλα αυτά, αυτές είναι ιδιαίτερα περίπλοκες διαπραγματεύσεις. Ενώ η πρόθεσή μας ήταν ο αγώνας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2019, υπήρχε πάντα το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να γίνει αυτό ως τότε».

Και συνέχισε:

«Τώρα, έχουμε φτάσει σε αυτήν τη φάση σε ό,τι έχει να κάνει με την είσοδο του Μαϊάμι το 2019. Ωστόσο, θέλουμε να δούμε την κατάσταση μακροπρόθεσμα και, ως εκ τούτου, αποφασίσαμε, μαζί με τις αρχές του Μαϊάμι, να αναβάλουμε τις τελικές συζητήσεις ως το τέλος του καλοκαιριού, με στόχο να έχουμε τον πρώτο αγώνα εκεί το 2020.

«Έχουμε τονίσει πλειστάκις ότι δεν θα συμβιβαστούμε στο θέαμα που θα προσφέρουμε στους κατοίκους του Μαϊάμι, στους fansμας και στα 1.8 δις ατόμων που βλέπουν την F1 κάθε χρόνο, κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε ως το 2020, τότε αυτό ήταν πολύ προτιμότερο από το να κλείσουμε μία συμφωνία με μία όχι ιδανική πίστα, απλά για να το κάνουμε»._Δ.Μ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ