top icon
Επικαιρότητα

VW Jetta: είσοδος στην ελληνική αγορά

Παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου η τετράθυρη έκδοση του VW Golf την οποία κατά παράδοση η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει και εξελίσσει ως διαφορετικό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας μάλιστα και άλλο όνομα. Το μεσαίο σεντάν της VW λοιπόν βαφτίσθηκε Jetta, και όχι Bora όπως ο προκάτοχός του. Την ονομασία αυτή (Jetta) την είχε προ δεκαετίας εξαφανίσει η VW από την Ευρωπαϊκή αγορά, διατηρώντας τη όμως στη Β. Αμερική. Με το νέο μοντέλο οι ιθύνοντες της εταιρείας αποφάσισαν να καταργήσουν τη …διπλή ονομασία, παρουσιάζοντας τη 5η γενιά του μεσαίου τους σεντάν ως Jetta για όλο τον κόσμο.
 
Το νέο Jetta λοιπόν ξεκινά αυτές της ημέρες την καριέρα του και στην Ελληνική αγορά, με ένα προς το παρόν κινητήρα, τον 8βάλβιδο MPi των 1.6 λίτρων που αποδίδει 102 ίππους. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα προστεθούν στη γκάμα και ο δίλιτρος FSi των 150 ίππων, όπως και ο αντίστοιχος τούρμπο των 200, καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες 105 και 140 ίππων.
 

Ξεπερνώντας σε διαστάσεις τα 4,554 μέτρα και με χώρο αποσκευών που φτάνει τα 527 λίτρα, το νέο Jetta φιλοδοξεί να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας έχοντας ως σύμμαχο το πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού με το οποίο προσφέρεται, αλλά και την ανταγωνιστική τιμή αγοράς που στην βασική έκδοση «Trendline» είναι 18.130 ευρώ, ενώ στην πιο πλούσια «Highline» είναι 19.130 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ