top icon
Αγώνες

F1: H Pirelli ξεκινάει τις δοκιμές

Η Pirelli, η ιταλική εταιρία κατασκευής ελαστικών που θα προμηθεύει το 2011 ολόκληρο το grid της Formula 1, ξεκινάει αυτή την εβδομάδα τις πρώτες δοκιμές σε πίστα.

Η Pirelli, η ιταλική εταιρία κατασκευής ελαστικών που θα προμηθεύει το 2011 ολόκληρο το grid της Formula 1 με τα προϊόντα της, ξεκινάει αυτή την εβδομάδα τις πρώτες δοκιμές σε πίστα, με τα πρωτότυπα των ελαστικών που θα χρησιμοποιούνται την επόμενη σεζόν.
 
Σήμερα, Δευτέρα, η Pirelli βρίσκεται στην πίστα του Mugello στην Ιταλία, σε συνεργασία με την Toyota, η οποία παρέχει και λειτουργεί μια TF109 του 2009, αφότου η FOTA, ο σύνδεσμος των ομάδων αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο μονοθέσιο δεν πρόκειται να δώσει πλεονέκτημα σε κανέναν και παράλληλα η αεροδυναμική του διαμόρφωση υπακούει σε κανονισμούς παραπλήσιους με αυτούς που θα ισχύουν το 2011.
 
Χρέη οδηγού σε αυτές τις δοκιμές εκτελεί ο 33χρονος δοκιμαστής της Mercedes, Nick Heidfeld και μάλιστα κάποιοι ήδη εικάζουν ότι η γερμανική ομάδα έχει αναγκαστεί να ξεκινήσει τη διαδικασία εύρεσης αντικαταστάτη του.
 
Η Δευτέρα αποτελεί ημέρα ελέγχου των συστημάτων της TF109, το πλαίσιο της οποίας δεν αγωνίστηκε σε κανένα αγώνα του 2009, αλλά χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές εξέλιξης και φέρει το τελευταίο αεροδυναμικό πακέτο που είχε παρουσιάσει η ιαπωνική ομάδα εκείνη της σεζόν.
 
Οι κανονικές δοκιμές της Pirelli, διάρκειας δυο ημερών, θα ξεκινήσουν την Τρίτη, με την Toyota να είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη λειτουργία του μονοθεσίου της. Η Pirelli είναι αυτή που συλλέγει τα δεδομένα για τη λειτουργία των ελαστικών της, αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την εξέλιξή τους. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, και σύμφωνα με μερικές πηγές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προορισμούς όπως οι πίστες της Jerez (Ισπανία), της Monza (Ιταλία) και του Paul Ricard (Γαλλία).
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ