top icon
Επικαιρότητα

Οι στόχοι κερδοφορίας της Ferrari είναι φιλόδοξοι, δηλώνει ο νέος CEO της

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στους μετόχους της Ferrari μετά τη χθεσινή δήλωση του νέου CEO της, Louis Camilleri, ότι οι μελλοντικοί στόχοι κερδοφορίας τους οποίους είχε θέσει ο Sergio Marchionne για λογαριασμό του cavallino rampante είναι φιλόδοξοι.

Η αξία της μετοχής της Ferrari βυθίστηκε στα χαμηλότερα εδώ και δύο χρόνια επίπεδα μετά τη δήλωση του νέου CEO της εταιρείας, Louis Camilleri, ότι οι στόχοι κερδοφορίας του κατασκευαστή από το Μαρανέλο, τους οποίους έχει θέσει στο παρελθόν ο αποθανών στις 25 Ιουλίου προκάτοχός του, Sergio Marchionne, είναι «φιλόδοξοι». Η Camilleri, μιλώντας σε αναλυτές λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη ότι θα περιγράψει τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα στις 17 του μήνα, πώς ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων θα προσπαθήσει να επιτύχει το στόχο να διπλασιάσει τα κέρδη του μέχρι το 2022.

«Και εγώ και ο Sergio είχαμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Οι στόχοι που έχουν τεθεί φέρουν όμως κινδύνους αλλά και ευκαιρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Louis Camilleri.

Διαβάστε επίσης: Sergio Marchionne, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής

Μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, η μετοχή της Ferrari έχασε αστραπιαία το 12% της αξίας της, με την εταιρεία να κλείνει τη χθεσινή μέρα με συνολική χρηματιστηριακή αξία ύψους 22,9 δις δολαρίων.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η βύθιση αυτή αντανακλά, αν μη τι άλλο, την πρόσφατη πτώση κατά 16% στην αξία της μετοχής της Fiat Chrysler Automobiles, όταν ο νέος CEO της, Mike Manley, ψαλίδισε σημαντικά τους στόχους κερδοφορίας του αμερικανο-ιταλικού ομιλου για το 2018.

Θυμίζουμε επίσης πως το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Sergio Marchionne σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Ferrari αφορούσε την επέκταση της μάρκας στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων, καθώς και σε εκείνη των SUV μοντέλων, μ’ ένα εντελώς νέο προϊόν. Μένει να δούμε αν ο 63χρονος Louis Camilleri, o οποίος διατηρεί συγχρόνως τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου στη Philip Morris, η οπαία χρόνια τώρα αποτελεί βασικό χορηγό της Scuderia Ferrari στο Π.Π. της F1, θα ακολουθήσει τα χνάρια του προκατόχου του ή αν θα στρέψει τελικά το… τιμόνι του cavallino rampante προς άλλες κατευθύνσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ