top icon
Κόσμος

Η νέα μπαταρία της CATL υπόσχεται αυτονομία 400 χλμ. στα PHEV

Η CATL παρουσίασε μια μπαταρία που πολύ σύντομα τοποθετηθεί σε plug-in υβριδικά μοντέλα παραγωγής προσφέροντας αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 400 χλμ.

Η νέα μπαταρία που παρουσίασε η κινεζική CATL με την ονομασία Freevoy Super Hybrid Battery είναι «η πρώτη μπαταρία για υβριδικά οχήματα στον κόσμο που προσφέρει καθαρή ηλεκτρική αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων και υπερταχεία φόρτιση 4C».

Αν μη τι άλλο, η παραπάνω τιμή αυτονομίας υπερβαίνει ακόμα και εκείνη που προσφέρουν πολλές «50άρες» μπαταρίες που «φορούν» σήμερα πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς.

Η μπαταρία Freevoy Super Hybrid Battery προορίζεται για plug-in υβριδικά οχήματα, καθώς και αυτοκίνητα με range-extender συστήματα κίνησης, απαλλάσσοντας τους οδηγούς από τη συνεχή ανάγκη φόρτισης. Σύμφωνα με την CATL, προσφέρει εντυπωσιακές ταχύτητες φόρτισης, παρέχοντας πάνω από 280 χιλιόμετρα αυτονομίας ύστερα από μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Η μπαταρία χρησιμοποιεί χημεία ιόντων νατρίου έχοντας ικανότητα εκφόρτισης σε εξαιρετικά κρύα περιβάλλοντα έως και τους –40 βαθμούς Κελσίου. Η φόρτισή της μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και στους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ προσφέρει, σύμφωνα με την CATL, μια «απρόσκοπτη εμπειρία οδήγησης έως τους -20 βαθμούς Κελσίου».

Η εν λόγω μπαταρία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και δοκιμαστεί σε πολλά μοντέλα διαφόρων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Li Auto, Avatr, Deepal, Changan Nevo και Neta. Μέχρι το 2025, έχουν προγραμματιστεί η διάθεσή της σε 30 υβριδικά μοντέλα από μάρκες όπως οι Geely, Chery και GAC.

«Πολλοί οδηγοί υβριδικών οχημάτων θέλουν να χρησιμοποιούν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και λιγότερα καύσιμα, αλλά τα υπάρχοντα PHEV συχνά δίνουν προτεραιότητα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε εκπρόσωπος της CATL. «Η νέα μας μπαταρία το αντιμετωπίζει αυτό επεκτείνοντας την ηλεκτρική αυτονομία και παρέχοντας ταχύτερη φόρτιση, ενώ έχει επίσης καλή απόδοση σε ακραίες θερμοκρασίες».

CATL PHEV Battery

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • CATL PHEV Battery
  • CATL PHEV Battery
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ