top icon
Κόσμος

Toyota Corolla: Και συνεχίζει ακάθεκτη

Η παραγωγή της Toyota Corolla στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στο Burnaston της Μ. Βρετανίας κατέρριψε ένα ακόμα ορόσημο φτάνοντας αισίως πριν λίγες μέρες τις 5.000.000 μονάδες.

Η Toyota Motor Europe γιορτάζει την παραγωγή του 5.000.000ού της αυτοκινήτου στο εργοστάσιο του Burnaston στο Derbyshire της Μ. Βρετανίας. Το μοντέλο-ορόσημο είναι μια υβριδική Corolla GR Sport Hatchback, η οποία βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης της μονάδες νωρίτερα αυτό το μήνα.

Από την ίδρυσή του το 1989, το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Toyota έχει «υποδεχτεί» πάνω από 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις, διασφαλίζοντας ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Burnaston ήταν η πρώτη μονάδα της Toyota εκτός Ιαπωνίας που παρήγαγε υβριδικά οχήματα – σήμερα, το 100% της παραγωγής της μονάδες αφορά τα εν λόγω οχήματα.

Toyota Corolla

Η Toyota Corolla στη Μ. Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Toyota Corolla έχει ήδη στο ενεργητικό της περισσότερες από 50.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως, ούσα σήμερα στη 12η γενιά της.

Ειδικότερα, το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Toyota. Εδώ η Toyota δημιούργησε τις πρώτες εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ευρώπη ιδρύοντας την Toyota Manufacturing UK (TMUK) με ένα εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Deeside της Βόρειας Ουαλίας και μια μονάδα παραγωγής οχημάτων στο Burnaston, κοντά στο Derby. Αυτά τα εργοστάσια τέθηκαν σε λειτουργία το 1992. Σήμερα η TMUK απασχολεί άμεσα περίπου 3.000 άτομα και πολλές χιλιάδες ακόμη έμμεσα σε μια εκτεταμένη αλυσίδα εφοδιασμού. Η πλειονότητα της παραγωγής οχημάτων της TMUK (περίπου το 85%) εξάγεται, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Η Toyota Motor Europe (TME) απασχολεί άμεσα πάνω από 27.000 άτομα και έχει επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη από το 1990. Τα οκτώ ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής της βρίσκονται στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Τουρκία.

Σήμερα, περίπου 14.700.000 οχήματα Toyota και Lexus κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Toyota Corolla

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Corolla
  • Toyota Corolla
  • Toyota Corolla
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ