top icon
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: δύσκολοι καιροί για το Βig Three

Μειωμένες πωλήσεις σημείωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠA το Δεκέμβριο, με τη μεγαλύτερη πτώση (9%) να καταγράφεται στη Ford. Για το 2007 οι συνολικές πωλήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ανήλθαν σε περίπου 16.100.000 μονάδες, που είναι οι χαμηλότερες που έχουν σημειωθεί από το 1998.
 
Η πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις της Ford έδωσαν την ευκαιρία στην Toyota να ανέβει στη δεύτερη θέση στην κατάταξη της αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι η Ford κατείχε τη δεύτερη θέση από το 1931, ενώ στην τρίτη θέση της κατάταξης είχε να βρεθεί από το 1905. Παράλληλα, το μερίδιό της στην αμερικανική αγορά μειώθηκε για 12ο συνεχόμενο χρόνο.
 
Όσον αφορά στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, τη General Motors, οι πωλήσεις της για το 2007 oπισθοχώρησαν κατά 6%, ενώ για το 2008 ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Ρικ Βάγκονιρ, εκτιμά ότι η αγορά του αυτοκινήτου θα είναι το ίδιο δύσκολη με τη χρονιά που μόλις τέλειωσε. Επίσης, επισήμανε ότι οι συντηρητικές εκτιμήσεις για το 2008 οφείλονται κυρίως στις υψηλές τιμές του πετρελαίου.
 
Οι ιαπωνικές εταιρείες συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην αμερικανική αγορά. Οι πωλήσεις της Toyota, ενισχύθηκαν εκεί κατά 2,7% ενώ οι αντίστοιχες της Honda κατά 2,5%.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ