top icon
Επικαιρότητα

Κινητικότητα για τα έργα στον οδικό άξονα «Πύργος -Καλό Νερό -Τσακώνα»

Την προτεραιοποίηση τμημάτων του έργου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» ανακοίνωσε στο «Olympia Forum V» o υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών αρμόδιος για θέματα υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος.

Την προτεραιοποίηση τμημάτων του έργου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» που θα ξεκινήσει από τον Πύργο μέχρι τον κόμβο του Αλφειού, το οποίο θα αποκοπεί και θα επισπευσθεί, ενώ για τα υπόλοιπα τμήματα θα αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο «Olympia Forum V» o υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών αρμόδιος για θέματα υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος.

Το συγκεκριμένο οδικό έργο απαιτεί μεγάλη χρηματοδοτική κάλυψη, που συνήθως προέρχεται από ευρωπαϊκά προγράμματα. Στο ΕΣΠΑ 2021-2027 οι συνολικοί διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος «Μεταφορές» ανέρχονται στο 1,9 δισ. ευρώ, που αποτελεί ένα κλάσμα των πόρων σε σύγκριση με προηγούμενα ΕΣΠΑ για υποδομές και μεταφορές. Η πιο οικονομική προσέγγιση του έργου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» έχει υπερδιπλάσιο κόστος σε σύγκριση με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» και αγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ. Έτσι, θα γίνει προτεραιοποίηση τμήματος του έργου, που θα ξεκινήσει από τον Πύργο μέχρι και τον κόμβο του Αλφειού.

Ο οδικός άξονας «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» αποτελεί προτεραιότητα, γιατί ενώνει ανατολική, κεντρική και δυτική Πελοπόννησο. Το «Olympia Forum V» συνδιοργανώνεται από την εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ