top icon
Κόσμος

Νέος 4κύλνδρος κινητήρας από την Dacia

Έναν μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κινητήρα παρουσίασε η Dacia, που βρίσκει εφαρμογή στο Bigster.

Ένας νέος κινητήρας θα είναι διαθέσιμος στο Bigster, τη ναυαρχίδα της Dacia. Πρόκειται για ένα νέο θερμικό μοτέρ, που έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα από όλα τα υπόλοιπα που απαρτίζουν τη γκάμα της εταιρείας.

Dacia Bigster

Το υβριδικό σύνολο Hybrid 155, έχει βάση έναν νέο κινητήρα 1,8 λίτρων που προέρχεται από τη «Horse Powertrain», μια εταιρεία της οποίας το Renault Group και η Geely είναι οι κύριοι μέτοχοι. Το νέο οικογενειακό SUV της Dacia είναι το πρώτο μοντέλο που εφοδιάζεται με ένα εξ ολοκλήρου εξελιγμένο κινητήρα από τη Horse.

Δείτε επίσης: Αποκαλύφθηκε το νέο Dacia Bigster

Dacia Bigster

Αυτό βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Valladolid στην Ισπανία. Ο 4κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 109 ίππους και ο ηλεκτρικός 51 ίππους, με το σύνολο συνδυαστικά να έχει τη μεγαλύτερη απόδοση από κάθε άλλο που έχει μέχρι τώρα το Bigster.

Dacia Bigster new engine 1.8 litre

Το σύνολο διαθέτει κινητήρα μίζας/γεννήτριας υψηλής τάσης, μπαταρία 1,4 kWh και κιβώτιο ταχυτήτων με τέσσερις σχέσεις για τον θερμικό κινητήρα και δύο για τους ηλεκτροκινητήρες.

Dacia

Στόχος είναι η αποδοτικότητα, με το Dacia Bigster Hybrid 155 να παρουσιάζεται, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία 6% καλύτερο σε κατανάλωση, σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα Hybrid 140. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία είναι σχεδιασμένο να καλύπτει μέχρι και το 80% των αστικών μετακινήσεων αμιγώς ηλεκτρικά.

Φυσικά αυτό, που είναι το κορυφαίο σύνολο του νέου Bigster, πλαισιώνεται και από άλλες εκδόσεις βενζίνης, TCE 140 με κίνηση στους εμπρός τροχούς, TCE 130x 4×4 με τετρακίνηση και διπλού καυσίμου ECO-G 140, με εξαιρετική αυτονομία, που ξεπερνάει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Dacia Bigster

Dacia Bigster

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ