top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Πιθανή ανάκληση 124.000 υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων εξαιτίας καρκινογόνου μετάλλου

Τόσο η μητρική εταιρεία του γερμανικού ομίλου, όσο και οι Audi και Porsche, είναι πιθανό να προβούν σε ανακλήσεις 124.000 υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων τους, καθώς η KBA, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών της χώρας, εντόπισε στο σύστημα φόρτισης των επίμαχων οχημάτων ένα καρκινογόνο μέταλλο.

Η είδηση μιας πιθανής διαταγής ανάκλησης 124.000 υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων του VW Group ήρθε στο φως μετά τον εντοπισμό καδμίου σε μέρος των συστημάτων φόρτισης των «επίμαχων» οχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται όλα τα ηλεκτρικά και υβριδικά plug-in μοντέλα της VW, όπως τα e-Golf, e-Up, Golf GTE και Passat GTE, καθώς και τα υβριδικά μοντέλα των Audi και Porsche.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του WirtschaftsWoche, η VW ανακάλυψε το θέμα στις 20 Ιουλίου, όταν και ενημέρωσε με επιστολή της για το όλο ζήτημα την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών της Γερμανίας (KBA). Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι φορτιστές των 124.000 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων του γερμανικού ομίλου περιέχουν 0,008 gr καδμίου. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ποσότητα, σε συνδυασμό με την παρουσία της απαραίτητες μόνωσης, δεν συνιστά άμεση απειλή για τους χρήστες, τόσο η ίδια η εταιρεία, όσο και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας, υποστηρίζουν πως οι επιπτώσεις του συγκεκριμένου μετάλλου στην υγεία είναι αυξημένες όταν τα αυτοκίνητα ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους.

Στις υπάρχουσες αυτή τη στιγμή γραμμές παραγωγής των ως άνω ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων, ο όμιλος προχώρησε σε αντικατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος στο σύστημα φόρτισης μ’ ένα νέο, το οποίο δεν περιέχει κάδμιο και προέρχεται από διαφορετικό προμηθευτή, κίνηση που φαίνεται να βάζει τέλος στην προσωρινή παύση στην παραγωγή των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ