top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για τη νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Η Σειρά 2 Gran Coupe της BMW γυρίζει τη δεύτερη κατά σειρά σελίδα της προτάσσοντας το διαχρονικά σπορ χαρακτήρα που χρόνια τώρα συνοδεύει τον Βαυαρό κατασκευαστή.

Η νέα Σειρά 2 Gran Coupe που αποκαλύφθηκε σήμερα από την BMW εξακολουθεί να διατηρεί στενούς δεσμούς με την επίσης νέα Σειρά 1 που οδηγήσαμε πρόσφατα και ξεκίνησε να διατίθεται στις κατά τόπου αγορές καθώς συνεχίζει να μοιράζεται την προσθιοκίνητη πλατφόρμα των Βαυαρών που είδαμε στο hatchback μοντέλο, αντί για την πισωκίνητη αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται για τη Σειρά 2 Coupe.

Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος, το μάτι εστιάζει με το καλημέρα στην ανανεωμένη και πλατιά μάσκα -που προσφέρεται προαιρετικά με φωτιζόμενο LED περίγραμμα. Πιο πίσω, υπάρχει η προσθήκη ενός διακριτικού λογότυπου «2» στο Hofmeister kink, στο σημείο που βρίσκεται στην κολώνα C. Επιπλέον, για πρώτη φορά, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μια γυαλιστερή μαύρη οροφή που θα δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η BMW.

BMW Series 2 Gran Coupe

Οι παραπάνω -και όχι μόνο- αλλαγές έχουν επιφέρει μια μικρή αύξηση στο μήκος (+20 χλστ.) του αμαξώματος που τώρα φτάνει στα 4.546 χλστ., ενώ το μεταξόνιο παραμένει είναι 2.670 χλστ.. Το πλάτος της Σειράς 2 Gran Coupe είναι 1.800 χλστ. και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 χλστ. αγγίζοντας πλέον τα 1.445 χλστ.

BMW 2 Series Gran Coupe

Μπορεί η εξωτερική σχεδίαση της Σειράς 2 Gran Coupe να μην είναι ριζικά νέα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το εσωτερικό της -το οποίο δανείζεται ουκ ολίγα στοιχεία από τη νέα Σειρά 1. Έτσι, η μεγάλη κυρτή οθόνη BMW Curved Display είναι το σημείο αναφοράς στην καμπίνα υποστηριζόμενη από το πιο πρόσφατο λογισμικό BMW Operating System 9. Κάτι που έχει επιφέρει μια δραστική μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών.

BMW 2 Series Gran Coupe

Το χαρτοφυλάκιο των κινητήρων της νέας Σειράς 2 Gran Coupe περιλαμβάνει αποκλειστικά 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ με απόδοση 170 ίππων για την 220 Gran Coupe, 163 ίππους στην πετρελαιοκίνητη 220d Gran Coupe και 150 ίππους για την επίσης ντίζελ 218d Gran Coupe. Όλοι οι κινητήρες, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας και τετρακίνητης για την περίσταση έκδοσης M235 xDrive Gran Coupe των 300 ίππων, μεταφέρουν την ισχύ τους στο δρόμο στάνταρ μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου Steptronic διπλού συμπλέκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συστήματα κίνησης των 220 Gran Coupe και 220d Gran Coupe υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt.

BMW 2 Series Gran Coupe

Η προσαρμοζόμενη ανάρτηση, η οποία αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό της στην M235 xDrive Gran Coupe και προσφέρεται ως μέρος του προαιρετικού πακέτου M Sport για όλες τις άλλες εκδόσεις, ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα διαθέτοντας μηχανικά ελεγχόμενα αμορτισέρ μεταβλητής απόσβεσης με βάση τη συχνότητα των κραδασμών, ενώ οι μέγιστες πιέσεις μέσα στα αμορτισέρ εξομαλύνονται μέσω πρόσθετων βαλβίδων . Με την ανάρτηση Adaptive M, το όχημα χαμηλώνει έως και 8 χλστ. περιλαμβάνοντας επίσης σπορ σύστημα διεύθυνσης.

BMW 2 Series Gran Coupe

Μηχανικά, αλλά και στο ίδιο το πλαίσιο, το νέο μοντέλο φέρει αρκετές αλλαγές με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του οδηγοκεντρικού χαρακτήρα. Η αυξημένη ακαμψία της δομής του αμαξώματος και των συνδέσμων του πλαισίου υπόσχεται βελτιωμένη ευελιξία και ακρίβεια σε ότι αφορά το σύστημα διεύθυνσης και τη δυναμική απόδοση στις στροφές. Επίσης, βελτιστοποιημένη είναι η κινηματική της ανάρτησης ενώ τα αμορτισέρ υιοθετούν νέα τεχνολογία. Επιπρόσθετα, η αυξημένη γωνία κάστερ των εμπρός τροχών εξασφαλίζει, σύμφωνα με την BMW, ακόμα καλύτεργ σταθερότητα στην ευθεία και βελτιωμένη αίσθηση τιμονιού.

Η νέα Σειρά 2 Gran Coupe, η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά από τον Μάρτιο του 2025.

BMW 2 Series Gran Coupe

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Series 2 Gran Coupe
  • BMW Series 2 Gran Coupe
  • BMW 2 Series Gran Coupe
  • BMW 2 Series Gran Coupe
  • BMW 2 Series Gran Coupe
  • BMW 2 Series Gran Coupe
  • BMW 2 Series Gran Coupe
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ