top icon
Κόσμος

Κινητοί φορτιστές ενάντια στον τυφώνα Μίλτον

Το τμήμα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της Φλόριντα τοποθέτησε κινητούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις διαδρομές διαφυγής από τον τυφώνα Μίλτον.

Μια κοινή ανησυχία των ανθρώπων που σκέφτονται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα είναι τι θα κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση της Πολιτείας της Φλόριντα έδειξε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων για τον τυφώνα Μίλτον, όταν το τμήμα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών τοποθέτησε δέκα κινητούς σταθμούς φόρτισης κατά μήκος των διαδρομών διαφυγής, για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα μείνουν χωρίς ρεύμα. Η Πολιτεία τοποθέτησε φορτιστές στον αυτοκινητόδρομο 75 και στον I-4, όπου αναμενόταν ότι θα βρίσκονταν οι περισσότεροι οδηγοί κατά τη διαφυγή τους από τον τυφώνα Milton. Ηταν ταχείς φορτιστές DC, οι οποίοι απέχουν πολύ από τους ταχύτερους διαθέσιμους φορτιστές της αγοράς και προσθέτουν ένα σημαντικό ποσό αυτονομίας μέσα σε 20 έως 30 λεπτά της ώρας. Οι οδηγοί των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν εξαιρούνται από τις ανησυχίες για τα καύσιμα, καθώς εξαγόρασαν γρήγορα όλη τη διαθέσιμη βενζίνη σε πολλά πρατήρια, αφήνοντας ορισμένους οδηγούς με ελάχιστα καύσιμα και χωρίς να έχουν πού να προμηθευτούν.

Κινητοί φορτιστές

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των οχημάτων εσωτερικής καύσης στο είδος της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκαλούν οι εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης είναι ότι τα δεύτερα συνεχίζουν να καίνε καύσιμο ακόμη και όταν είναι ακίνητα. Στον αντίποδα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν καταναλώνουν καθόλου ενέργεια όταν δεν κινούνται, εκτός από αυτήν που χρησιμοποιείται για τα φώτα και την ψυχαγωγία.

Οι φορτιστές ήταν δωρεάν και μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα βύσματα φόρτισης CCS, NACS της Tesla και CHAdeMO της Nissan. Ωστόσο, υπήρχε μόνο ένα καλώδιο φόρτισης σε κάθε έναν από τους δέκα σταθμούς. Στον απόηχο του τυφώνα Μίλτον, με τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, η Tesla δήλωσε πως αναπτύσσει κινητούς σταθμούς Supercharger που τροφοδοτούνται από τις μπαταρίες Megapack της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ