top icon
Αγώνες

MotoGP: Παγώνει η εξέλιξη των κινητήρων για το 2026

Εν όψει των νέων προδιαγραφών που θα τεθούν σε ισχύ το 2027, το MotoGP αποφάσισε το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων για το 2026.

Οι προδιαγραφές των κινητήρων στο MotoGP θα παγώσουν για το 2026, όπως επισήμως ανακοινώθηκε πριν μερικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουν του κινητήρες με τους οποίους θα αγωνιστούν το 2025 και την επόμενη σεζόν.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι απλό και  άπτεται αφενός στον έλεγχο του κόστους, αφετέρου στη δημιουργία ισότιμων όρων πριν το MotoGP «περάσει» σε μια νέα γενιά μοτοσικλετών εν όψει 2027.

Αυτές οι νέες μοτοσυκλέτες θα κάνουν το MotoGP ασφαλέστερο, πιο βιώσιμο και ακόμα πιο θεαματικό και θα περιλαμβάνουν εντελώς νέες προδιαγραφές κινητήρα, οι οποίοι θα έχουν πλέον χωρητικότητα 850 κ.εκ.

Διαβάστε αναλυτικά για τους νέους κανονισμούς του 2027 εδώ.

Οι μοναδικές εξαιρέσεις από το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων θα αφορούν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια ή την αξιοπιστία των μονάδων. Από τον κανόνα θα εξαιρούνται επίσης οι κατασκευαστές που ανήκουν στην κατηγορία D, σύμφωνα με το νέο σύστημα «παραχωρήσεων» που τέθηκε από φέτος σε ισχύ.

MotoGP - Pedro Acosta

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ