top icon
Επικαιρότητα

Οι δραστηριότητες της Αlman Sport

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της «ΑΛΜΑΝ SPORT AE» στον Πειραιά η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία των Αγώνων Αυτοκινήτου στην Ελλάδα», η αναγγελία της λειτουργίας του χώρου έκθεσης των κλασικών αυτοκινήτων που αποτελούν μέρος της συλλογής της εταιρείας και η παρουσίαση της πλήρους γκάμας αγωνιστικού εξοπλισμού και προϊόντων της εταιρείας «Stand 21».
Τον συγγραφέα του βιβλίου, τον οργανωμένο χώρο των συλλεκτικών αυτοκινήτων, αλλά και τους ανθρώπους της "Stand 21" παρουσίασε ο κ. Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, που με την ομιλία του είχε ένα ζεστό λόγο για τον καθένα.
Τρία σε ένα λοιπόν, σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κτίριο επί της λεωφόρου Πειραιώς 83, που στο εξής θα φιλοξενεί επιπλέον μια γοητευτική συλλογή κλασικών αυτοκινήτων και τα προηγμένα προϊόντα αγωνιστικού εξοπλισμού της γαλλικής εταιρείας «Stand 21». Να τα δούμε όμως, όλα, με τη σειρά…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο πρώτος τόμος της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που κυκλοφορεί από τις Τεχνικές Εκδόσεις και γράφτηκε από το δημοσιογράφο Γιώργο Λιβέρη, περιλαμβάνει την περίοδο από το 1896 μέχρι το 1973. Τα κείμενα ακολουθούν ένα μορφοποιημένο ρυθμό και μια κατανομή που επιτρέπει στον αναγνώστη να διαβάζει το βιβλίο σταδιακά σελίδα προς σελίδα, από την αρχή μέχρι το τέλος ή και αποσπασματικά. Η περίοδος από το 1974 ως τις ημέρες μας θα καλυφθεί σύντομα από το δεύτερο τόμο, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
ALMAN SPORT COLLECTION
Ένας όμορφος και πολύ λειτουργικός χώρος, στον δεύτερο όροφο επί του κτιρίου της λεωφόρου Πειραιώς 83 (κοντά στην ΕΛΑΙΣ), στεγάζει πλέον κλασικά αυτοκίνητα, που καλύπτουν μια περίοδο 50 χρόνων, από το 1925 ως το 1975. Η συλλογή διαθέτει ήδη περισσότερα από 50 ιστορικά οχήματα, όλα σε απόλυτα λειτουργική κατάσταση. Ανάμεσά τους, θα δείτε: Ferrari Dino 246 GTS, Alpine Renault A 110, Alfa Romeo Giulietta Sprint, Austin Mini Cooper S, Maserati Mistral, BMW 328, Aston Martin DB4, Jaguar XK 140 και άλλα, που έχουν διαγράψει λαμπρή εμπορική και αγωνιστική σταδιοδρομία στην Αυτοκίνηση. Το περιβάλλον «διηγείται» την ιστορία του αυτοκινήτου, με ιδιαίτερη έμφαση στη σπορ ή ακόμα και στην αγωνιστική πλευρά του. Τη συλλογή μπορεί πλέον να την επισκεφτεί όποιος θέλει, τις καθημερινές από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, να πιεί τον καφέ ή το χυμό του στο bar και να μελετήσει ό,τι υπάρχει γύρω του.
 
STAND 21
H γαλλική εταιρεία προηγμένου αγωνιστικού εξοπλισμού ιδρύθηκε το 1970 από τον Υves Morizot και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πελάτες διάσημους πιλότους σε όλο τον κόσμο, καθώς και εμπλεκόμενες σε κάθε είδους αγώνων εταιρείες. Στο κτίριο της λεωφ. Πειραιώς 83, όσοι ασχολούνται ενεργά με τους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα έχουν τη δυνατότητα του προσωπικού σχεδιασμού και της ειδικής παραγγελίας όλων των βασικών ειδών (HANS καθώς είναι ο ένας από τους δύο παγκοσμίως κατασκευαστές που έχουν άδεια να το παράγουν, αγωνιστικές φόρμες, κράνη, γάντια κλπ) και των απαραίτητων αξεσουάρ για όλα τα είδη αγώνων αυτοκινήτου. Η ΑLMAN SPORT ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή των προϊόντων της στη χώρα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ